СУТРА У АПАТИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ ОТВАРАЊЕ АУДИО-ВИЗУЕЛНЕ ИЗЛОЖБЕ

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској галерији “Меандер” 05. марта 2021. године од 18,30 часова ће бити отворена аудио-визуелна изложба аутора који ствара под уметничким псеудонимом “Miliseknd”.

Изложба је интерактивне природе, тако да ће посетиоци бити директно повезани са радом. Пет прича које су промениле аутора као уметника као и његов поглед на свет, приказане су кроз пет несвакидашњих инструмената који ће дати аудио и визуелни фидбек посетиоцу, где он постаје једно са радом.

“Miliseknd” је рођен 1998 године, а његови први експериментални видео радови имали су успеха на филмским конкурсима широм Србије. То му је помогло да буде примећен и позван у средњу школу у Калифорнији, где је матурирао. Наставио је на Санта Моника Колеџ, смер филмска продукција.

Од августа 2019. године, од када јавно објављује радове под именом “Милисекнд”, његови видео радови су постали вирални на друштвеним мрежама. Његов аудио-визуелни рад “Roksen Eg Čelendž” тренутно броји више од 23 милиона прегледа. Музика и компоновање мелодија помоћу нетрадиционалних метода попут комбиновања звукова који настају од трења брисања различитих материјала, лупања рукама или реквизитима о предмете је препознатљив аспект уметниковог рада. Његов аудио-визуелни филм Tejst (2019) изабран је као део официјалне селекције ‘Dam-a’ највећег филмског фестивала у Невади, као и “semi-finalni film” на “Los Angeles CineFest-u”.

Поставка у апатинској галерији ће трајати до марта, а посетиоци изложбу могу погледати сваког радног дана од 8 до 14 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *