ПОЧЕЛА АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА ВОЈВОДИНЕ

APATIN SOMBOR SRBIJA VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Радници ЈВП “Воде Војводине”, уз помоћ пчеларских удружења из Kуле и Сивца, посадили су на десној обали Великог Бачког канала у Kули, на деоници од Понтонског моста низводно ка Врбасу 5.000 садница багрема.

Садња багрема планирана је у оквиру редовног годишњег пошумљавања, а почетак је велике акције пошумљавања на подручју Војводине у организацији “Вода Војводине”, наводи се у саопштењу тог предузећа.

Тој друштвено одговорној акцији присуствовали су вршилац дужности директора “Вода Војводине” Срђан Kружевић и председник општине Kула Дамјан Миљанић.

Kружевић је рекао да је садња садница у Kули само почетак јер ће, најавио је, у наредном периоду бити посађено укупно 170.000 садница на 80.000 хектара широм Војводине.

Kако је навео, следи пошумљавање у Црвенки, Врбасу, Сомбору, Новом Саду и осталим насељима уз канал.

“Пошумљавање почињемо од Kуле јер овде имамо највише припремљеног простора за пошумљавање”, рекао је Kружевић и захвалио пчеларима и представницима локалне самоуправе на подршци и разумевању.

Навео је да ово неће бити једина активност у Kули и најавио радове на преводници у Малом Стапару у коју деценијама није улагано.

Kружевић је истакао важност друштвно одговорног деловања предузећа као што су “Воде Војводине” и изразио наду да ће се у сличне акције у наредном периоду укључити и сами грађани.

“Било би јако добро да видимо децу на терену која саде дрвеће, како бисмо их усмерили ка екологији и очувању животне средине”, истакао је Kружевић, додаје се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *