KONFERENCIJA ZA MEDIJE – GODINU DANA OD FORMIRANJA NOVE VLASTI U APATINU

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Apatin, Milanom Škrbićem danas je održalo konferenciju za novinare povodom godine dana od formiranja nove vlasti. Konferenciji su pored užeg rukovodstva, predsednika i njegove zamenice Dubravke Korać, predsednika Skupštine opštine Apatin dr  Dragana Rastovića prisustvovali pomoćnici Jevto Milojević, Đorđe Vignjević i David Nađ kao i direktori apatinskih javnih preduzeća i ustanova.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (7)

Pomoćnik predsednika opštine Apatin zadužen za investicije, Jevto Milojević se u svom obraćanju zahvalio što mu je pružena prilika da bude deo tima koji trenutno vodi opštinu Apatin. On je istakao kako je upravo taj tim zaslužan za činjenicu da je opština Apatin za nepunih godinu dana dobila sredstva iz pokrajine i republike za čak 21 projekat.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (11)

– Ponosan sam na mladost i iskustvo saradnika, na ljude koji su savesnim, korektim i poštenim radom za ovih godinu dana učinili to što su učinili. Krenuli smo sa velikim minusom u budžetu, uspeli to da konsolidujemo, da stvorimo preduslove za brži i užurbaniji razvoj ovoga grada. Ova ekipa je uspela u nepunih godinu dana da progura 21 projekat na nivou pokrajine i republike. To se nije uradilo sedeći, i u to ćemo vas sada u junu i julu uveriti da će Apatin u naredne tri godine biti jedno veliko gradilište. Obećavam vam da će Apatin u naredne tri godine ići mnogo brže, mnogo bolje i mnogo jače. Zahvaljujem se građanima na strpljenu za ovih godinu dana ali se i nadam da će građani znati da cene ovaj rad koji je ova ekipa uložila.- poručio je Milojević.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (12)Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać, naglasila je da je timski rad ono po čemu je nova lokalna vlast prepoznatljiva i po čemu se razlikuje od svojih prethodnika. Koraćeva je govorila o realizaciji projekata vezanih za Apatin, ali i sela apatinske opštine. -Godinu dana je prošlo veoma brzo, mnogo brže nego što smo očekivali i mnogo teže nego što smo očekivali. Sačekalo nas je dosta posla ali i naši planovi i ideje i mislim da smo uspeli sa njima da se izborimo, da smo pokazali da smo im dorasli i pre svega želim da naglasim razlike u odnosu na prethodne vlasti a to je ova ekipa i ovaj tim koji radi zajedno, a taj slučaj u Apatinu nismo imali dugo. Ispoštovali smo i ono što SNS radi na nivou republike i pokrajine, okupili smo ljude koje smatram da su kvalitetni i omogućili smo svima šansu, a to je i bilo prvo obećanje koje smo ispunili., izjavila je Dubravka Korać i najavila najznačajnije projekte koji će biti realizovani u narednom periodu.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (15)– Kada smo preuzeli vlast krenuli smo da radimo. Ponosna sam što ćemo ove godine uz pomoć čitavog tima moći da realizujemo 5 značajnih projekata o kojima smo govorili. To su: rekonstrukcija stare pijace, sportski tereni u gimnaziji, projekat uređenja gradske plaže, projekat završetka atmosferske kanalizacije i projekti koji su vezani za naša sela, projekati u okviru škola i drugih javnih ustanova u smeru energetske efikasnosti. Zahvaljujem se građanima na strpljenju kao i ljudima koji su dolazili sa idejama, konstruktivnim predlozima i da ih pozovem i u narednom periodu ako imaju predloga da dođu, naša vrata su im otvorena. U ovih godinu dana požrtvovano smo radili i nismo napravili nikakvu aferu ili gaf zbog koje bi se stideli.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (14)

Na kraju konferencije, novinarima se obratio i Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, koji se zahvalio svom timu na saradnji i poverenju koje mu je ukazano od 13. januara 2017. godine. On je istakao da je poslednjih godinu dana u opštinu za projekte prispelo preko 80 miliona dinara. Ono što je naglasio jeste da je siguran u to da će Apatin u naredne tri godine biti prepoznatljiv prvenstveno po investicijama.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (19)

-Čast mi je da danas govorim za ovom govornicom u skupštinskoj sali zajedno sa ovim divnim ljudima koji su mi pomogli da budem na čelu od kada sam preuzeo ovu funkciju. Uspešno sarađujemo i pravimo razne planove i projekte. Siguran sam da će Apatin ubuduće biti prepoznatljiv po mnogim stvarima po kojima do sada nje bio, a to su investicije.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (16)

Škrbić je pozvao građane da podrže lokalno rukovodstvo i najavio nova ulaganja i dolazak investitora.- Dajte nam još malo vremena da dokažemo ovo o čemu govorimo. Za nekoliko dana stiže investicija koja dolazi direktno od strane države. Pored toga proglašeno je i lučko područje koja će postati deo slobodne zone koja je proširena za 35 hektara, a to omogućava niz pogodnosti budućim investitorima. Kad su u pitanje investicije, u pregovorima smo sa više stranih kompanija. Ono što je zamrlo i stalo mi smo pokrenuli, ali ništa ne može preko noći i za sve treba vremena. Poručio je za kraj Škrbić.

konferencija za medije 2017, opstina apatin (17)