APATIN DOBIO ŽIČARU – DECA ODUŠEVLJENA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Iako karakteristična za planinska područija i druge turističke destinacije, adrenalinska atrakcija, žičara ili “zipline” osvanula je ovih dana u ravničarskom Apatinu. Umanjenu verziju klasične žičare koja uz pomoć sajle i sile teže više od nedelju dana razveseljava decu na popularnoj Livadici kod “Male Bosne” izgradio je, komšijski dvojac Đoko Mudrinić i Rade Bubulj.

Kako su nam rekli, ideju je doneo Rade iz Nemačke gde je video ovakvu žičaru u jednom parku za decu u Štutgartu da bi po svom povratku sa komšijama krenuo u realizaciju projekta koji je završen pre nekoliko nedelja.

Žičara je dužine oko 50 metara, njena nosivost je preko 40 kg, a prema rečima Radeta Bubulja, nema radnog vremena i besplatna je za svu decu. -Čim dođem u radionicu  postavim sedišta kako bi se deca mogla spuštati, a igralište zatvorimo kada padne mrak. Jednom prilikom su deca došla i po kišnom dana i tražila od mene, kako to oni kažu, da otvorim žičaru.-priča u šali Bubulj.

Na pitanje kako komšije reaguju na novo igralište na livadici, Đoko kaže da su svi veoma zadovoljni, pa su tako pre nekoliko dana od komšije, Milana Pajića preuzeli donaciju u vidu sedalice za decu mlađu od 3 godine pa je i njima omogućeno da se provozaju na žičari. -Niko od komšija se nije žalio, pozitivne su reakcije i roditelja i dece, a naš cilj bio je da decu izvedemo na livadicu i odvojimo od kompjutera i televizora.-izjavio je Đoko Mudrinić.

-Jedinu pritužbu imali smo od komšije Milana čiji dvogodišnji unuk čim izađe na ulicu krene prema žičari i onda deda mora da trči za njim čitav dan.- kroz smeh dodaju komšije Đoko i Rade.

Na livadici ispred Aluplasta u naselju poznatijem kao “Mala Bosna” pored ove žičare nalazi se još dosta mobilijara, od fudbalskog terena, ljuljaški, klackalica i drugo, ali komšije kažu da im je trenutno spuštanje žičarom najiteresantnije i da tu provode najviše vremena. -Dolaze nam deca iz raznih delova grada i ovim putem želim da ih pozovem da dođu i da se igraju, uvek mogu da pronađu ili mene ili Đoku i mi ćemo im postaviti sedišta kako bi mogla da se spuštaju. Deca su izuzetno dobra i paze jedni na druge, a red se poštuje i nema nikakvih problema jer im je samo bitno da se druže i igraju.- izjavio je Rade Bubulj.

Za kraj našeg razgovora dvojica komšija, Rade i Đoko kažu da imaju još nekoliko ideja koje će pokušati da realizuju i da im snage i volje daju njihova unučad ali i druga deca koja im svakodnevno ulepšavaju život. -Imamo još nešto u planu ali to ne bi da otkrivamo, pokušaćemo da naspemo još zemlje kako bi brdašce ispred žičare bilo više kako bi se deca zimi mogla sankati. – završava razgovor Đoko Mudrnić.

Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (5)Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (13) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (12) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (11) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (10) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (6) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (7) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (8) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (9) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (3) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (4) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (2) Zicara u apatinu, zicara, decije igraliste (1)