КОНЦЕРТИ У АПАТИНУ ПОВОДОМ „СВЕТСКОГ ДАНА МУЗИКЕ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

Концепт обележавања празника музике, који се одржава сваког 21. јуна, јесте да се изван концертних дворана, дакле, на трговина, парковима и улицама, разни талентовани музички извођачи и жанрови прикажу најширој публици. Обележавање Светског дана музике датира из осамдесетих година прошлог века када је 1982. године у Паризу, најдужег дана у години, први пут организована прослава под називом Fête de la Musique (Фестивал музике) где се широм Француске прослављало бесплатним концертима професионалних музичара и музичара аматера свих узраста.

Европска повеља о празнику музике потписана је 1997. године у Будимпешти. Данас се Светски дан музике прославља у више од сто држава међу којима је и Србија. Тај број се сваке године повећава јер се све већи број земаља прикључује обележавању овог празника, који пружа могућност да мање популарни музичари широј публици покажу своју уметност и таленат. Ове године, на иницијативу Општинског културног центра, по први пут ће у Апатину бити обележен Светски дан музике. Тим поводом 21. и 22. јуна 2019. године на више локација у центру града биће одржано неколико концерата различитих музичких жанрова.

Обележавање Светског дана музике у апатину ће почети у суботу, 21. јуна од 9,30 сати када ће ученици Основне музичке школе „Стеван Христић“ из Апатина одржати концерт на платоу испред градске чесме, док ће од 11 сати ће код фонтане наступити Певачка група „Етна“, КУД-а „Царза“ из Апатина. У вечерњем програму од 19,30 сати на платоу испред градске чесме ће се представити Градски хор „Јединство“ из Апатина, а на платоу испред Дома културе од 21 сат ће наступити Смиља поп бенд и гости.

Другог дана манифестације, 22. јуна од 21 сат на платоу испред Дома културе ће бити одржано рок вече, а наступиће група „Прљави Ромео“ и „Рок фест бенд“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.