КОМУНАЛЦИ ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ ТРЕТИРАЈУ СРЕДСТВОМ ПРОТИВ СМРЗАВАЊА

APATIN SERVISNE INFORMACIJE VESTI

Екипе ЈKП „Наш Дом“ данас раде на посипању соли и уклањању леда на путевима који су у надлежности овог предузећа. Уклањање леда се обавља на путевима првог и другог приоритета, али и на јавним површинама, изјавио је директор овог предузећа Небојша Смиљанић. -Временске прилике од синоћ, густа магла, висок проценат влаге довели су до тога да се створи танак слој леда на путевима, због чега су од раног јутра екипе на терену, каже Смиљанић. Он се још захвалио грађанима на разумевању и стрпљењу и позвао на додатни опрез.

Данас се на тргу у Апатину организује и дочек Нове године по јулијанском календару, тзв. „православне Нове године“, због чега је ово предузеће ангажовало раднике на посипању специјалне емулзије која скида лед и спречава његово стварање. Средство које се користи садржи Kалцијум хлорид уместо соли, делује чак и до 45 степени испод нуле, не оштећује бехатон, као ни друге материјале на које се наноси. Такође, не доводи до њиховог пуцања, што смањује трошкове санације штете, која настаје након зимске сезоне.

-Ово средство користимо при ниским температурама, углавном за прскање мостова али и јавних површина уколико је најављен јавни скуп или догађај, попут вечерашњег дочека Нове године, објашњава Смиљанић.- Оно би требало да обезбеди ефикасно спречавање замрзавања али и одлеђивања што значи и већу безбедност наших суграђана, каже на крају Смиљанић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.