KOMPANIJA “FERERO“ ŽELI DA GAJI LEŠNIKE NA TERITORIJI SOMBORA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Predstavnici poznate italijanske kompanije „Ferero“  posetili su grad Sombor i razgoravali sa Sašom Todorovićem, gradonačelnikom Sombora i Zoranom Milerom, članom Gradskog veća za oblast poljoprivrede, razvoj sela i zaštitu životne sredine.
Predstavnici „Ferera“, govorili su o direktnim investicijama i saradnji sa individualnim proizvođačima koji su zainteresovani za uzgajanje lešnika. Predstavnici ove kompanije  su naveli da očekuju razumevanje lokalne sredine i saradnika u pogledu specifičnosti proizvodnje lešnika koji je sorta kojoj je  potrebno nekoliko godina da donese plod i da kao takva ima dug investicioni ciklus.
Kompanija ima dugoročne planove i, pre svega, zahteva visok kvalitet proizvoda pa je spremna da uloži značajne napore u edukaciju proizvođača i neophodnu opremu.
Kao primer dobre prakse, koju žele ostvariti i na teritoriji grada Sombora, predstavnici „Ferera“ su naveli Čile, gde su na sličan način započeli proizvodnju i na tamošnjem tržištu se pozicionirali kao profitabilna kompanija.
Zemljište na teritoriji grada Sombora je odabrano zbog odgovarajućih klimatskih uslova, adekvatnog zemljišta,  dobre lokacije i blizine međunarodnog auto-puta.
Gradonačelnik Todorović i  Miler, su kazali da je gradska administracija otvorena za saradnju, te da će grad učiniti sve kako bi se ubrzala ova značajna investicija i oživela proizvodnja u ovom regionu.

Kompanija „Ferero“ je u svetu poznata po brojnim proizvodima od kojih se posebno izdvajaju  „nutela“ , „kinder  čokolada”, “Ferero rošer“ poslastice i drugi proizvodi. „Ferero“ je jedan od najvećih svetski korisnika lešnika. Najveće plantaže poseduju u Turskoj, Čileu, Italiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *