KANADSKI AMBASADOR POSETIO APATINSKU PIVARU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Njegova ekselencija Filip Pinington, ambasador Kanade u Republici Srbiji, zajedno sa članovima delegacije CanSee – Kanadsko-srpske privredne komore, posetio je danas Apatinsku pivaru kako bi se upoznao sa radom najstarije domaće pivare.

Budući da Apatinska pivara od 2012. godine posluje u okviru pivarske kompanije Molson Coors, vodeće globalne pivarske kompanije sa sedištem u Severnoj Americi, ambasador je izrazio želju da obiđe postrojenja, upozna se sa tradicijom proizvodnje piva i degustira poznate brendove Apatinske pivare.

-Drago mi je što sam danas imao priliku da prvi put posetim Apatinsku pivaru i veliko hvala domaćinima na srdačnoj dobrodošlici. Pored obilaska fabrike, imao sam priliku da probam i piva Apatinske pivare – Jelen pivo, Staropramen i Blue Moon. Takođe, danas su sa nama i brojni članovi Kanadsko-srpske privredne komore, koja je odličan pokazatelj dobre saradnje naše dve zemlje – izjavio je Nj.E. Filip Pinington, ambasador Kanade u Republici Srbiji.

Apatinska pivara lider je u proizvodnji piva u Srbiji, sa operativnim proizvodnim kapacitetom od 4.000.000 hl godišnje i oko 750 zaposlenih.

-Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku danas da ugostimo Nj.E. Filipa Piningtona i delegaciju Kanadsko-srpske privredne komore u njihovoj prvoj poseti Apatinskoj pivari i rodnom gradu Jelen piva. Apatinska pivara je odličan primer kompanije koja posluje u okviru globalne korporacije Molson Coors i zahvaljujući kombinovanju zajedničkog znanja i tradicije konstantno unapređujemo svoje poslovanje, ali ujedno i doprinosimo razvoju domaće privrede. Pivara je danas moderna i uspešna kompanija, kao i jedan od najznačajnijih izvoznika u Srbiji. – izjavio je Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare.

-U današnjem razgovoru sa ambasadorom imao sam priliku da ga upoznam sa razvojnim potencijalima Apatina, a to su izgradnja luke, bescarinske zone, kao i jednog od najvećih velnes centara na Balkanu.–istakao je Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.
Prilikom obilaska fabrike, gostima je predstavljen celokupni proces proizvodnje Jelen piva, kao i na koji način se neguje i unapređuje njegov kvalitet. Najmodernija mehanizacija i automatizacija garantuju da svako Jelen Pivo koje napusti fabriku bude podjednako perfektno, baš prema ukusu potrošača. Savremenost, postojanost i kvalitet u proizvodnji ogledaju se i u korišćenju vrhunske opreme. Osim toga, stroga kontrola kvaliteta zastupljena je u svim sferama – od nabavke sirovina, pa sve do trenutka kada Jelen Pivo napusti fabriku.

Sa leva - Zivoran Smiljanic, Filip Pinington i Dragan Radivojevic Dragan Radivojevic Dragan Radivojevic predstavlja rad Apatinske pivare Obilazak Apatinske pivare Ambasador u obilasku Apatinske pivare Urucenje poklona - Filip Pinington i Dragan Radivojevic