АПАТИНСКИ РУКОМЕТАШИ ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ! ПОДМЛАЂЕНИ ТИМ ЋЕ СЕ ОД ЈЕСЕНИ ТАКМИЧИТИ У ПРВОЈ ЛИГИ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Протеклог викенда одиграно је последње коло Супер Б лиге у којем је Мушки рукометни клуб “Апатин” на свом терену поражен од “Црвенке” резултатом 22:38. Апатинци су сезону завршили на последњој позицији табеле са осам освојених бодова и скором од четири победе и осамнаест пораза, па ће наредне сезоне наступати у Првој лиги група Војводина.

Тренер Рукометног клуба “Апатин”, Владимир Ђукић је у изјави за радио “Дунав” рекао да је овосзонски резултат производ одлуке да се екипа подмлади.

-Била је ово, слободно могу рећи поучна сезона за нас, јер смо први део одиграли онако како смо и замислили, са квалитетним ростером и добрим играчима. На свим позицијама смо били покривени и надали смо се средини табеле, што је и био почетни план. Међутим, пет играча нам је на полусезони пар дана пред крај прелазног рока отишло у боље клубове и тада смо одлучили да подмладимо екипу, па су у другом делу првенства већу шансу добили момци који тек долазе. Један од наших циљева јесте да правимо младе играче и то ћемо наставити да радимо, јер морамо једном пресећи и почети да играмо са младима. Осетили смо да је сада прави моменат за то, поручио је Ђукић.

Он је додао да се управо завршена сезона не може окарактерисати као успешна, јер резултат то не дозвољава, али је нагласио да су људи у клубу задовољни урађеним, пре свега јер су поједини млади играчи постали носиоци екипе.

-Не могу да кажем да је сезона успешна зато што је резултатски таква каква је, последњи смо на табели и испадамо у Прву лигу. Међутим за нас у клубу, могу да кажем да је била релативно успешна, јер смо створили једног Милоша Брауна који је, сада могу слободно да кажем, ослонац на позицији левог крила. Ту је и мали Ален Хорват који је са непуних петнаест година носио екипу у Супер Б лиги, где је давао по дванаест – тринест голова. Он је за пет месеци рада већ дошао до репрезентације Војводине и траже га велики клубови као што су “Шабац”, “Пролетер” и “Црвена Звезда”. Ми ћемо пробати да га задржимо још једну годину, како би од њега направили оно што стварно можемо и да настави каријеру у неком великом клубу, што ја мислим да он заслужује и тако ће вероватно и бити. Све то је неки рад и процес који траје, а што се тиче резултата и лига, увек ће бити успона и падова, али добро је то што долазе млади, нагласио је Владимир Ђукић.

Тренер апатинских плаво-белих је рекао да ће Рукометни клуб “Апатин” и наредне сезоне наступати у изузетно јаком такмичењу, јер ће због реорганизације Супер Б лиге, од јесени Прва лига бити препуна квалитетних тимова.

-Настављамо са радом и прављењем играча, и играмо са оним чиме располажемо. Тако ће бити и следеће сезоне у Првој лиги која није ни мало наивна, јер доста екипа је повучено из Супер Б лиге. Реогранизација у овом рангу такмичења је узела свој данак, па су из другог по квалитету ранга такмичења у зељи, уз нас, ове сезоне испала још три тима. Наредне сезоне нас такође очекује једно квалитетно такмичење и нова могућност да се млади играчи доказују, јер се дечаци већ са тринаест – четрнаест година прикључују првом тиму и од њих стварамо неке нове наде, закључио је Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *