КАДЕТКИЊЕ ЖЕНСКОГ РУКОМЕТНОГ КЛУБА ПРИГРЕВИЦА ПРВИ ПУТ ОД ОСНИВАЊА У СУПЕР ЛИГИ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

У недељу 3. децембра 2018. године кадеткиње Женског рукометног клуба Пригревица одиграле су последње коло Лиге млађих категорија Војводине у Сенти. Одиграле су две утакмице. У првој утакмици савладале су ЖРК Раваград из Сомбора резултатом 22:9 (11:5). Након тога су одиграле са РК Лаки из Црвенке и изгубиле резултатом 18:9 (8:6).

Као другопласирана екипа оствариле су пласман у Супер лигу Војводине која се игра на пролеће. Из групе А у Супер лигу уз Пригревчанке су се пласирали РК Лаки и РК Сента.

Уз овај успех, Пригревчанке имају и појединачна признања. Ања Вујновић и Вања Човић добиле су позиве као пионирске за селекцију које организује Рукометни савез Војводине, на којој је извршено тестирање моторичких способности и морфолошких карактеристика а након тога добиле су и шансу да се покажу у две утакмице. Уз њих Вујновић Милица и Рајаковић Ања такође су добиле позиве на турнир који организује Влада Војдовине, Влада Републике Српске, Рукометни савез Војводине и Покрајински секретаријат за спорт и омладину поводом 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Пригревчанке су изабране као најбоље из Бачке и такмичиће се најбољим девојчицама из Срема а у зависности од резултата знаће се да ли ће такмичење наставити и играти са екипом Републике Српске или Баната.

Тренер Милка Никшић каже: Сматрам да девојке могу много више да покажу у осносу на ово што су до сада показале. Испред нас је време које ћемо искористити да се припреме на најбољи могући начин, како би када почне Супер лига биле што спремније и уиграније. Ово је уз дечаке још један велики успех за наше клубове, трудићемо се да на пролеће остваримо што боље пласмане у свим лигама које играмо и пласирамо се на државна првенства.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *