ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ШКОЛИЦУ ЗА ТРУДНИЦЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Школица за труднице у апатинском Дому здравља почиње у понедељак, 17. децембра. Прво предавање је заказано за 17 часова, а тема је „Девети месец трудноће и одлазак у породилиште“. Ради се о сталном програму који ће се убудуће редовно одржавати и бити бесплатно на располагању свим трудницама из апатинске општине.

– Школице за труднице су важан вид подршке родитељству и поносна сам што смо покренули такав програм у Апатину. Први циклус у децембру и јануару ће се састојати од седам предавања и покриће све теме од интереса за будуће мајке, каже Бранка Бајић, помоћник директора Дома здравља.

Партнер локалне самоуправе и апатинског Дома здравља на спровођењу пројекта школице је банка матичних ћелија CryoSave.

– Изузетно смо задовољни што смо део овог сјајног пројекта, посебно јер се школица за труднице сада по први пут одржава у Апатину. Искуство показује да је оваква врста подршке будућим мајкама од великог значаја и да им олакшава порођај, а доприноси и квалитетнијој бризи о беби, рекла је Ивана Радак, директорка CryoSave.

Пројекат су подржали и ланац апотека Galen Pharm, као и брендови Минаква и Хумана. Школица ће се одржавати у за ову прилику посебно уређеном простору Дома здравља.

– Уређење просторија за школицу је само један од великих пројеката у области здравства, поред изградње лифта и куповине новог санитета, подсећа Дубравка Кораћ, заменик председника општине Апатин.
Школица је бесплатна, а пријаве су у току за све труднице из апатинске општине, које су тренутно у шестом, седмом, осмом или деветом месецу трудноће. Остале труднице ће моћи да се пријаве на следећи циклус, који ће почети крајем фебруара. Информације о школици могу се добити радним данима у патронажној служби Дома здравља Апатин.

извор: Инфо тим општине Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *