KAD SE VREDNE RUKE SLOŽE…

APATIN DRUŠTVO VESTI

Učenici gimnazije “Nikola Tesla” iz Apatina, članovi humanitarnog udruženja “Huma”, realizovali su projekat uređenja školske kantine, kojim su staru kantinu pretvorili u prijatan prostor pogodan za provođenje slobodnog vremena i održavanje vannastavnih aktivnosti.

Projekat, podržan od strane Pokrajinskog sekreterijata za omladinu i sport, a vredan 165.000 dinara, realizovan je u prethodnih mesec dana. Desetak učenika gimnazije, dobrovoljaca, je učestvovalo u radovima. Oni su farbali nameštaj, krečili, čistili… Nije im bilo teško da dolaze u školu tokom raspusta i po vrelim letnjim danima doprinose uređenju prostora u kome će da provode slobodno vreme u školi.

Gimnazija NT masna

Podršku realizaciji ovog projekta dali su direktor škole, Vojislav Petrović i profesorka psihologije, Dubravka Korać, koji su takođe učestvovali u radovima. I sami su nekada bili gimnazijalci i razumeju potrebu učenika da u školi imaju kutak koji će im omogućiti da se druže, ali i rade, održavaju sastanke i ostale vannastavne aktivnosti. Sigurni su da je bolje da se učenici okupljaju i zadržavaju u svojoj školi i na taj način razvijaju svoje ideje, veštine i interesovanja, nego da vreme provode u obližnjim kafićima i kladionicama.

Gimnazija NT kantina

Da bi upotpunili ugođaj u novoj kantini, gimnazijalci planiraju još jednu akciju početkom septembra. Naime, oni će organizovati fudbalski turnir, u kome će učestvovati bivši učenici škole, podeljeni u ekipe prema generacijama kada su završili gimnaziju. Sva sredstva prikupljena iz kotizacija za ovaj turnir biće upotrebljena za kupovinu televizora za kantinu.