2AREG ODBRANIO TITULU U APATINU

APATIN RUKOMET SOMBOR SPORT VESTI VOJVODINA

U subotu i nedelju je održan 2. Beach Handball turnir na kome je učestvovalo 8 muških ekipa iz Novog Sada, Bačke Palanke, Sombora i Apatina. Zbog otkazivanje nekoliko ženskih ekipa u toj konkurenciji igrale su samo gošće “Tuareg” iz B. Palanke i domaćinke Ork Apatin. Pobednik u muškoj, kao i u ženskoj konkurenciji je BHC Tuareg iz Bačke Palanke.

Rukomet na pesku pogled

Nakon prvog dana u kome su odigrani mečevi grupne faze dobili smo i polufinalne parove,a u prvom duelu sastali su se “Češki medvedi” i “Tuareg Junior”. Posle uzbudljivog i atraktivnog meča kao pobednici su izašli igrači iz Bačke Palanke, a nešto kasnije nakon odigranog drugog polufinala dobili su i protivnika u meču za zlatnu medalju a to su njihovi kolege iz “Tuarega”. Seniori istoimenog kluba iz Bačke Palanke savladali su ekipu “Sombor Lazo” sa 2:0 u setovima i na taj način zakazali duel sa svojim klincima u finalu turnira.

U borbi za treće mesto između “Čeških medveda” iz Apatina i ekipe “Sombor Lazo” iz Sombora vise sreće imali su domaćini i sa 2:0 pobedili Somborce. Pre odigravanja finala u muškoj konkurenciji na pesku su zaigrale dame koje su odlučivale o pozicijama 1 i 2. Daleko kvalitetnija ekipa “Tuarega” savladala je mladu apatinsku ekipu sa 2:0 u setovima i osvojila prvo mesto na ovogodišnjem turniru.

U finalnom meču sastali su se seniori i juniori “Tuarega” a za nijansu bolji su bili seniori i odbranili titulu sa prošlogodišnjeg turnira.

Rukomet na pesku 2areg

Nakon ekipnih dodeljena su i pojedinačna priznanja: za najbolju igračicu turnira proglašena je Jovana Ćazić (Tuareg), najbolji strelac je Slađana Žigić (Tuareg), a najbolji golman je Snežana Korać (Ork Apatin). Kod muškaraca za najboljeg igrača proglašen je Čedomir Milojević (Česki Medvedi), najbolji strelac je Marko Vignjević (Tuareg junior), a najbolji golman je Stanko Petrović (Tuareg).

Za mis turnira proglašena je Milica Stojisavljević (Ork Apatin), dok je mister Mirko Gardijan (Češki Medvedi).