ЈОШ ЈЕДАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ БУДУЋИМ МАЈКАМА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општина Апатин започела је са спровођењем још једне мере популационе политике. Наиме, труднице из општине Апатин ће од сада непосредно пред полазак у породилиште на кућну адресу добијати производе потребне за негу мајке и бебе у првим данима живота: хигијенске, козметичке и остале неопходне производе.

Поклон пакете су првим трудницама у програму уручиле Дубравка Кораћ, заменик председника општине и Бранка Бајић, помоћник директора Дома здравља.

-У програм ће бити укључене све труднице које воде и које ће убудуће водити трудноћу у Дому здравља, односно које ми имамо у евиденцији. Идеја је да помогнемо трудницама у том критичном периоду, да не морају да брину о набавци и да имају додатни трошак. Гледали смо да обезбедимо све оне ствари које могу да им затребају у првим данима након порођаја, те да им тако олакшамо и учинимо безбрижнијим тај период , објашњава Бранка Бајић.

Она је додала и да ће нови циклус школице за труднице почети ускоро, те да ће будуће мајке бити обавештене о томе у наредним данима.

-Овим активним мерама подржавамо повећање наталитета. Подсетићу да, поред овог програма, већ имамо школицу за труднице, финансијску подршку општине за свако рођено дете, али и модерне јаслице и нова дечија игралишта. Тиме уствари правимо један заокружен систем подршке за породице са децом. На том систему се још мора радити, нарочито у делу здравствене заштите, па зато ове године планирамо велику реконструкцију и улагања у Дом здравља, подсећа Дубравка Кораћ.

извор: Инфо служба Општине Апатин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.