CVJETIĆANIN, MILIĆEVIĆ, BOJIN I PEKOVIĆ DOBROVOLJNO NA TRESIBABI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Više desetina radnika Elektrovojvodine se dobrovoljno prijavilo kako bi kolegama “Jugoistoka” i meštanima Krente, Mučibabe i Ponora u opštini Knajževac nakon prošlonedeljnih nepogoda omogućili normalno snabdevanje strujom.Dobrovoljci koji su se prijavili ispred Elektrodistribucije Sombor su Rade Cvjetićanin iz Kljajićeva, Dragan Milićević iz Apatina te Zoran Bojin i Predrag Peković obojica iz Sombora.
-Stigli smo na Tresibabu u utorak , zatekli smo prizor koji se ne može opisati, sva stabla su povijena ili polomljena, ista je situacija i sa niskonaponskom mrežom.Led koji se nahvatao na kablovima težak je više stotina kilograma”kaže za naš radio jedan od dobrovoljaca iz Elektrodistribucije Sombor.
Dobrovoljci su smešteni u učeničkom domu u Knjaževcu a pored radnika Elektrodistribucije na terenu se nalaze i pripadnici Vojske Srbije kao i drugih službi koji sa mehanizacijom i ljudstvom pokušavaju normalizovati stanje.
-Teren je nepristupačan,nalazmo se na 800 metara nadmorske visine, hladnoća i led otežavaju svaku aktivnost.Poslove obavljamo užurbano uz nadljudske napore.Na mnogim mestima se ručno kopaju rupe i prenose bandere. Praktično se gradi nova niskonaponska mreža …Sela su naseljena starijim osobama gde je prosek godina preko 60.Dočekani smo veoma srdačno a ljudi čine sve da nam olakšaju posao i boravak , kažu još dobrovoljci.

U najudaljenijim mestima opština Svrljig i Knjaževac stradalo je nekoliko desetina hiljada hektara šume, polomlljene su bandere niskonaponske mreže i stubovi dalekovoda .Elektrovojvodina je uputila mehanizaciju i ljudstvo kako bi stanovnicima i kolegama sa ugroženih područija pružila neophodnu pomoć.Pored dobrovoljaca iz Sombora na ugroženim područjima su i ekipe iz Subotice, Novog Sada i Pančeva, ukupno njih 30. Iako su Mučibaba i Krenta još okovane ledom svi radovi bi trebali biti završeni do sredine sledeće nedelje kada bi snabdevanje električnom energijom na tom terenu trebalo biti normalizovano.

Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (6) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (7) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (5) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (9) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (8) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (4) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (1) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (2)Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (7) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (7) Nepogoda , led Knjaževac, dobrovoljci iz Sombora ,Dragan Milićević (7)