APATINSKI SOCIJALISTI PROSLAVILI 26 GODIŠNJICU STRANKE

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Povodom obeležavanja 26. godina postojanja i rada Socijalističke partije Srbije, apatinski socijalisti su održali svečanost u svojim prostorijama na kojoj se govorilo o istorijatu ove partije ali i aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Apatinu.Tim povodom, SPS je izdao saopštenje koje vam prenosimo u celosti.

SAOPŠTENJE

OO SPS APATIN OBELEŽIO 26 GODINA POSTOJANJA

Socijalistička partija Srbije obeležava 26 godina od svog osnivanja 1990. godine. OO SPS – Apatin je tim povodom organizovao svečanost u svojim prostorijama. Velikom broju prisutnih, nakon intoniranja Internacionale, obratili su se Ivana Bursać, koja je pozdravila prisutne u ime Opštinskog odbora SPS – Apatin, Nebojša Smiljanić, predsednik Saveta socijalističke omladine opštine Apatin, koji je govorio o istorijatu SPS-a i veličini političke ideologije koju ona sprovodi, kao i Miodrag Bakić, sekretar OO SPS – Apatin, koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji sa posebnim osvrtom na Apatin.

– Partija je nastala 1990. godine, ujedinjenjem Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije, a na Prvom kongresu, održanom od 16. do 18. jula, koji je nazvan Kongres ujedinjenja, za predsednika SPS izabran je Slobodan Milošević. Decembra 2006. godine Ivica Dačić postaje predsednik Partije – rekao je, između ostalog, Smiljanić.

– Od 2004. godine do 2016. godine, većinu u Skupštini opštine Apatin čine odbornici SPS i na taj način omogućeno je da se program socijalne pravde realizuje u potpunosti. Urađeno je mnogo toga u svim segmentima društvene zajednice u cilju poboljšanja uslova života svih nas, a prevashodno u cilju otvaranja novih radnih mesta. Formiranjem nove vlasti, maja 2016. godine, SPS u Apatinu je u opoziciji – rečeno je na skupu.

Na izborima 2016. godine, Socijalistička partija Srbije osvojila je 12 odborničkih mandata u apatinskoj opštini, isto kao Srpska napredna stranka. Koalicija Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke i Demokratke stranke osvojila je 16 odborničkih mandata i time stvorila uslove da formira vlast u apatinskoj opštini. Srpska napredna stranka je na najsramniji način, kindapovanjem i ucenama odbornika Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke, uspela da formira kvazi-forum od 15 odbornika. Za takav odbornički sastav građani opštine nisu glasali. To je najveći presedan u 1005 godina postojanja lokalne samouprave u Apatinu.

Naša partija je deo ovog naroda i ostaće uz njih da zajedno nastavimo da gradimo našu opštinu. Samo jedinstveni možemo da ovu kvazi vlast smenimo i nastavimo dalji razvitak naše opštine, kao što smo i do sada radili.

OO SPS APATIN

Proslava 26 godina postojanja SPS-a (5) Proslava 26 godina postojanja SPS-a (4) Proslava 26 godina postojanja SPS-a (2) Proslava 26 godina postojanja SPS-a (1)