ЈОШ ДАНАС ПРИЈАВЕ ТАКМИЧАРА ЗА “ЧИКА САВИН КОТЛИЋ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

На језеру “Арка” крај Апатина (бивша “Зелена глава”) 03. септембра 2022. године биће одржано такмичење у кувању рибљег паприкаша под називом “Чика Савин котлић”.

Котизација је 3.500 динара, а организатори за тај новац обезбеђују три килограма рибе, хлеб, дрва за ложење, постоље за кување и сто за шест особа, док такмичари са собом треба да понесу котлић, зачине за кување, прибор за јело и тестенину.

Скуп екипа је заказан за 13 часова, сат касније ће бити подељена риба, а кување паприкаша почиње у 15 часова. Организатор је поред музичког програма, обезбедио и вредне награде за најбоље куваре а биће организована и томбола.

Такмичари се могу пријавити до 01. септембра путем телефона 060/162-92-52 или у Туристичкој организацији Апатин код Гојка Грбића на телефон 065/25-26-082.

Чика Савин котлић је традиционална манифестација припремања аласког рибљег паприкаша која се одржава сваке године у летњем периоду у Апатину. Име друштва “Чика Савин котлић” је узето од најчувенијег послератног апатинског мајстора у кувању “Апатинског рибљег паприкаша”. Сви учесници морају да се придржавају строгих рецепата за припрему овог специјалитета, а комисија коју чине награђивани кувари овог специјалитета, дегустира паприкаше како би прогласили освајаче првог, другог и трећег места. Поред добре клопе ту је и незаборавно дружење уз песму и вино до касних сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.