НАРЕДНОГ ВИКЕНДА У АПАТИНУ ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ РИБЉЕГ ПАПРИКАША “ЧИКА САВИН КОТЛИЋ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

На језеру “Арка” крај Апатина (бивша “Зелена глава”) 09. септембра 2023 године биће одржано такмичење у кувању рибљег паприкаша под називом “Чика Савин котлић”.

Котизација је 3.500 динара, а организатори за тај новац обезбеђују рибу, дрва за ложење, постоље за кување и сто за шест особа, док такмичари са собом треба да понесу котлић, зачине за кување, прибор за јело и тестенину.

Скуп екипа је заказан за 13 часова, сат касније ће бити подељена риба, а кување паприкаша почиње у 15 часова. Организатор је поред музичког програма, обезбедио и вредне награде за најбоље куваре а биће организована и томбола.

Такмичари се могу пријавити путем телефона : 060/162-92-52 или 062/8559947.

Чика Савин котлић је традиционална манифестација припремања аласког рибљег паприкаша која се одржава сваке године у летњем периоду у Апатину. Име друштва “Чика Савин котлић” је узето од најчувенијег послератног апатинског мајстора у кувању “Апатинског рибљег паприкаша”. Сви учесници морају да се придржавају строгог рецепта за припрему овог локалног специјалитета, а жири који чине награђивани кувари овог специјалитета, дегустира паприкаше како би прогласили освајаче првог, другог и трећег места. Поред добре хране и пића посетиоце очекује незаборавно дружење уз песму.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *