JAVNO PREDUZEĆE “PUTNIČKO PRISTANIŠTE I MARINA ”POSLOVALO BOLJE NEGO ŠTO JE PLANIRANO

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Javno preduzeće “Putničko pristanište i marina” iz Apatina premašilo je  sve prošlogodišnje poslovne rezultate za samo 9 meseci u ovoj godini.

JP Marina Apatin, Marija Pavic (8)

Marija Pavić, komercijalni direktor ovog preduzeća, kaže da je ovo preduzeće za samo 9 meseci u 2014. godine ostvarilo izuzetno dobre poslovne rezultate. Prema njenim rečima u ovom periodu su premašeni prošlogodišnji rezultati u broju noćenja za 40%, broju potpisaninh ugovora za vezove jahti i čamaca  za  20% te povećanje  broja pristajanja i vožnji od 15%.

-Ostvareni  broj noćenja za 3 kvartala ili za 9 meseci u 2014 godini je 417 , u odnosu na 2013 godinu u kojoj je bilo 327 noćenja evidentno je povećanje za 40 %.Najviše noćenja je ostvareno u julu i  avgustu zbog godišnjih odmora i ribarskih večeri.Primetan je porast domaćih gostiju dok su kod stranaca i dalje na prvom mestu po broju noćenja gosti iz  Slovenije i Nemačke.Ovi gosti dolaze u Apatin poslovno i zbog odmora.U grupi onih koji se odmaraju u Apatinu ,najviše je biciklista, pecaroša i nautičara kaže Marija  Pavić u izjavi za radio Dunav.

Turistički brod “Apatinka” prošle je godine prevezao 960 putnika a ove za samo 9 meseci 1040 što je povećanje od 10%.Ona napominje da je preduzeće  zabeležilo i povećan broj zakupljenih vezova za čamce od 20 %.

-Prošle godine je  ovakvih ugovora bilo 64 dok je za 9 meseci u ovoj godini potpisano 82 ugovora. “Marina“ je ove godine imala i više jahti na vezu, tako je prošlogodišnji rezultat od 47 jahti povećan za 10% pa je za 9 meseci u 2014 na vezu bilo 55 jahti koje su platile vez za 84 dana dodaje Pavićeva.

Pored noćenja i vezova povećan je broj i pristajanja na “Apatinskom pristaništu“, prošle je godine na ovaj objekat pristalo 42 plovila a za 9 meseci u ovoj ostvareno je 54 pristajanja. “Marina“, kao upravljač nad pristaništem za kruzere i teretna plovila vrši uslugu  veza, snabdevanja vodom i odnošenja smeća.

JP “Putničko pristanište i marina “ Iz Apatina trenutno nudi 400 vezova za laka plovila , prostor koji je rezervisan za privez 15 jahti do 12 metara,ugostiteljski objekat, 140 kabina za pecaroše, 8 studio apartmana za noćenje i 10 javnih kupatila sa tuševima za nautičare. Cene dvokrevetnik i trokrevetnih soba su 3 000 dinara sa boravišnom taksom dok je cena noćenja u jednokrevetnoj sobi 1.920 dinara.

Cena priveza za mala plovila do 1,5 metar širine iznosi 8000 dinara na godišnjem nivou i kao takav  je najpovoljniji u regionu.Turisti mogu uživati u jednočasovnim i dvočasovnim vožnjama panoramskog brodića “Apatinka“  a one se organizuju  do Mišvalda, Velikog Limana, Vagona i Lavača  po ceni od 200 do 300 dinara.

JP Marina Apatin, Marija Pavic (9) JP Marina Apatin, Marija Pavic (6) JP Marina Apatin, Marija Pavic (5) JP Marina Apatin, Marija Pavic (4) JP Marina Apatin, Marija Pavic (3) JP Marina Apatin, Marija Pavic (2) JP Marina Apatin, Marija Pavic (1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *