АПАТИНЦИ ОДЛИЧНИ НА “ПАНОНСКОМ ВАШАРУ”

APATIN KULTURA VESTI

Градско културно-уметничко друштво “Дунав” из Апатина је претходног викенда учествовало на Покрајинској смотри изворног фолклора у Врбасу под називом “Панонски вашар”. Апатинци су учешће на овој престижној смотри изборили кроз Општинске и Зонске смотре које су се одржавале ове године.

“Дунав” се врбашкој публици представио са приказом личког обичаја “Прело код Мане Пекановог”. Обичај приказје некадашње окупљање људи у кући код домаћина где се уз рад (цијање перја) свирало, играло, певало и дружило. Апатински КУД се годинама труди да сачува од заборава игру и песму Личана колониста који су се населили у ове крајеве, а колико су успешни у томе говоре и пласмани на високе нивое такмичења.

-Задовољни смо како смо се представили ове године на смотрама и оствареним резултатима на истим. Све је то резултат великог тимског рада и пожртвовања свих чланова. Велика је срећа имати тим људи који заједно иду ка неком циљу и ја сам срећна што “Дунав” то има. У наредном периоду нас чекају бројини наступи од којих бих издвојила пут на Златибор. Овим путем бих позвала све Апатинце да нам се придруже у раду, било као играчи , било као чланови који су подршка и помоћ.- казала је Милана Басарић, руководилац програмског савета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *