ИЗБОРИ У СРБИЈИ 21. ЈУНА

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће избори бити одржани 21. јуна.

Он је то рекао након састанка са представницима странака који су најавили да ће изаћи на изборе.

“Ми смо прихватили идеју неких политичких странака, избори ће бити одржани 21. јуна. У мају неће бити већих скупова, а у јуну ћемо чекати мишљење лекара да ли се могу одржавати скупови”, рекао је он.

Навео је да ће Народна скупштина у среду укинути ванредно стање.

Састанку у Палати “Србија” присуствовали су председница Скупштине Маја Гојковић, премијерка Ана Брнабић, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

На састанаку су били и лидер социјалиста Ивица Дачић, заменик председника СРС-а Александар Шешељ, председник ДСС-а Милош Јовановић, члан Председништва покрета Метла Новица Антић, председник Нове странке Зоран Живковић и његов сарадник Арис Мовсесијан.

У Палати “Србија” били су и председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, представница Заветника Милица Ђурђевић, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

Присутни су били и Марко Ђуришић из организације “Србија 21”, Бојан Kостреш из ЛСВ-а, председник СПАС-а Александар Шапић, Милан Стаматовић из “Здраве Србије”, председник и потпредседник СВМ-а Иштван и Балинт Пастор, као и представници Покрета “1 од 5 милиона”.

Избори су били расписани 4. марта за 26. април, а претходни састанак Вучића и представника странака које су најавиле учешће на парламентарним изборима одржан је 17. марта, када су се сагласили да се избори прекидају и да више не теку изборне радње до даљњег.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *