IZ MOG UGLA- “ANONIMUS” TRUJE ATMOSFERU

APATIN DRUŠTVO IZ MOG UGLA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

“Anonimus” truje atmosferu

Zavadio je “anonimus” pola grada, podelio ljude, kontaminirao atmosferu, sve zarad  kinte koju je kao kajmak kupio iz ove naše čaršije.

Što bi napisala jedna intelektualka na svom fejsu, ko su ljudi bez imena i prezimena, odnosno “anonimusi”. Žena je, pretpostavljam mislila na poplavu saopštenja, članak po novinama, emisija na televiziji, koje niko ne potpisuje. Nigde imena i prezimena. Sve neki redakcijski kolegijumi i partije.

Ne znam nijednu novinu u zemlji i šire koja objavljuje u svakom broju tekstove, ne jedan, već pet-šest, sa “potpisom” redakcijski kolegijum. Pitam se ko je taj redakcijski kolegijum? (Tim pre, što znam kapacitete ekipa koje rade u lokalnim medijima). Ko se krije iza njih? Ko se krije godinama?

Zna li se uopšte kome pripadaju ovi mediji?

Ajde, brale, budi čovek, stavi svoje ime i prezime. Ako znaš da blatiš druge lokalne medije, od Apatinskih novina, 025 Info do bloga Apatinske hronike, ljude koji rade u njima, imenom i prezimenom, fotografijom, ih sve blatiš, potpiši se, bre! Blatiš svoje kolege što je nezapamćeno u srspskom novinarstvu, osim nekoliko izuzetaka, među koje spada i ovaj narečeni “anonimus”.

Zamerke novoj vlasti

Skinite rukavice. Vreme je da sve što ste otkrili u ekonomskom proučavanju papira, kako opštinskih tako i javnih preduzeća, obelodanite. Da se zna za svaki dinar koji je nenamenski utrošen, za svakog rukovodećeg pojedinca kako i na koji način je zloupotrebljavao položaj, za svakog nalogodavca nezakonitih radnji itd…

Ako imate štofa, što bi rekao narod, obelodanite, da narod zna. I ne samo narod već i sudovi.

Ovako, dešava se da oni vama prete sudovima, a da se još niste, u vlasti ispilili.

Autor-Sofija Pualić Špero