ЗАВРШАВАЈУ СЕ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ АТАРСКОГ ПУТА У СОНТИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У току су радови на изградњи атарског пута у Сонти, а тренутно се ради асфалтирање и све би требало да буде завршено за неколико дана, након асфалтирања радиће се банкине од туцаног камена у ширини од по једног метра са обе стране и копање дренажних канала. Вредност пута који се прави како би се пољопривредницима олакшало свакодневно одлажење у њиве је нешто више од 15 милиона динара, од чега Покрајински секретаријат за пољопривреду учествује са 30 одсто укупне вредности.

-За ову годину је у плану да се ураде два атарска пута, можда звучи као мало, међутим они се раде на изузетно квалитетан начин где се афалтирају путеви овде у Сонти и у Пригревици. Пут у Пригревици је завршен, а данас смо овде у Сонти на путу који је можда по неким приоритетима и важнији из разлога што на овом делу људи и живе и било је доста тешко доћи до њива које су у околини. – изјавила је заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Кораћева је додала да је у неком дугорочном плану да се овај пут споји са оним који води ка Великом салашу и да ће се са тиме решити већи део проблема у Сонћанском атару.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *