IVANA I LINA, KRUŠEVLJANKE NA HUMANITARNOM PUTU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Danas su studio radio Dunava posetile Ivana Radojković i Lina Bošković , Kruševljanke koje su svoj godišnji odmor rešile da provedu aktivno, humanitarnom vožnjom bicikla do Budimpešte u cilju promovisanja fondacije za prikupljanje sredstava neophodnih u lečenju obolele dece.

Ove dve prijateljice su se uputile stazom Eurovela 6 koja se proteže od Atlantika do Crnog mora, njihova ruta vodi od Beograda do Budimpešte i dugačka je 560 km. Sa 20kg u svojim bisagama i jednim šatorom za “ne daj Bože” hrabre Kruševljanke dnevno prelaze po pedesetak kilometara , a odmaraju i spavaju kod prijatelja koje imaju na ovoj trasi.Tako je bilo i prethodnih dana kada je ovaj neustrašivi dvojac prenoćio u kući porodice Korać iz Apatina. Konačno odredište, Mađarska,  za njih dve je totalna nepoznanica ali se nadaju kako će i tamo naići na dobre ljude koji će razumeti njihovu priču.

Na svom putu promovišu humanitarnu fondaciju glumca Sergeja Trifunovića “Podrži život” koja prikuplja sredstva za pomoć bolesnoj deci tako što se novac donira slanjem SMS poruke na broj 5757 (cena poruke je 100 rsd). Ivanu i Linu možete da pratite putem njihove fejsbuk stranice “pOkreni lanac”, a kako je Lina rekla za naš radio u nekoj od narednih akcija primaće nove članove u svoju “bajkersku družinu”.

 

Podrzi zivot