У ГАЛЕРИЈИ „МЕАНДЕР“ ИЗЛОЖБА МИЛАНА ШТУЛИЋА

APATIN KULTURA VESTI

ФОТОГРАФИЈЕ ПРИРОДЕ

У Галерији „Меандер“ Општинског културног центра отворена је изложба фотографија Апатинца Милана Штулића. Поставку чине забележени моменти у природи, поред којих, како сам аутор каже, свакодневно пролазимо, али их не приметимо.

– Овом изложбом желео сам да изразим своју визију природе и драго ми је што су дошли људи да ме подрже у томе. Фотографијом се бавим релативно кратко, али сам пуно уложио у њу. Учио са, проучавао саму фотографију. Највише ме испуњава и фасцинира природа, и када се споји са фотографијом видим да ту још много тога имам да научим, што желим и јесу моји планови за будућност. Ми смо сувише у неком материјалном времену и у свој тој журби људи пропуштају све те моменте који не коштају ништа, а вреде много. А они су, по мом мишљењу, смисао срца и трудим се да се у животу и стварању водим тим, рекао је Милан Штулић.

Иако се кратко бави фотографијом једна је већ добила важно признање за аутора.

– На Цанон-овој официјелној страници Србије моја фотографија је објављена као фотографија недеље. То ми је било велико задовољство и печат на неки начин да ми добро иде и да наставим у том смеру, каже млади фотограф.

Ово је Штулићева прва изложба фотографија, а о његовим радовима на отварању је говорио Бојан Шимуновић, ликовни уредник Галерије „Меандер“.

– Милан је желео да забележи тренутак природе и да ми, док посматрамо његове радове, осетимо ту лепоту која га је опчинила. Овај млади уметник је тек закорачио на пут стварања фотографије. Судећи према радовима које видимо, сигурно је да ће још много времена проводити у природи, а ми ћемо уживати у његовим фотографијама, рекао је Шимуновић посетиоицима отварања изложбе.

Фотографије су сложене у причу коју аутор прича посетиоцима, са јаком поруком да више пажње обратимо природи.

Мина Штулић је рођен у Апатину 1987. године. Из љубави према природи завршио је средњу Шумарску школу у Сремској Митровици, смер шумарски техничар. Ради у струци од 2013. године, у ЈП „Војводинашеуме. Фотографијом се бави од јануара месеца ове године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *