ODRŽANA SKUPŠTINA USR “BUCOV”, NAJVIŠE REČI O AKTUELNOJ ZABRANI RIBOLOVA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruženje sportskih ribolovaca “Bucov” iz Apatina na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini usvojilo je izveštaj o radu za 2017. godinu, plan rada za naredni period, kao i izveštaj finansijskog poslovanja.

Prema očekivanjima, glavna tema je bila odluka “Vojvodinašuma” o zabrani ribolova na pojedinim delovima Dunava kod Apatina. Tim povodom skupštini je prisustvovao Velimir Češljević, rukovodilac ribarstva šumske uprave Sombor. On je rekao da u prvom polugodištu 2018. predstoji izrada periodičnog plana u kojem će se u skladu sa zakonom izvršiti promena postojećih odluka kojima je došlo do zabrane, te da će biti usaglašene sa zahtevima i potrebama pecaroša.

Na pitanje okupljenih ribolovca: „A, šta do tada?“, Bićemo tolerantni jer nam je zajednički interes da se dogovaramo i sarađujemo, i ovaj odgovor je naišao na opšte odobravanje svih prisutnih.

Na kraju su se pecaroši rastali u pozitivnoj atmosferi, a tome je dodatno doprinelo i svečano uručivanje plakete i umetničke slike ribolovcu Marinku Klecinu za višegodišnje aktivnosti u ovom udruženju.