ГРАЂАНИ ПРЕДЛАЖУ ПРОЈЕКТЕ КОЈИ ЋЕ БИТИ ФИНАНСИРАНИ ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Након што је у свим Месним заједницама на територији општине Апатин за грађане одржана презентација пројекта „Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2019-2023“, наредних дана почиње друга фаза овог пројекта.

Грађани општине Апатин ће уз рачуне за комуналне услуге, добити анкетни листић путем којег ће моћи да предложе пројекат који би желели да се финансира од средстава прикупљених наплатом пореза на имовину у њиховој општини.

Грађани на анкетном листићу треба да упишу шта недостаје у Апатину. Да ли су то паркиралишта за бицикле, рампе за особе са инвалидитетом, атрактивнија културна понуда, уређен парк у неком кварту, или нешто друго. Наши суграђани ће листиће са предлозима моћи да убаце у кутије које ће бити постављене у ЈКП „Наш дом“, апатинској пошти, Електродистрибуцији, Услужном центру општине Апатин, односно у канцеларијама свих Месних заједница општине Апатин. Свој предлог такође могу упутити и електронски, попуњавањем обрасца који се налази на званичном сајту општине Апатин. Анкета почиње 15. и траје до 25. октобра 2019. године.

Сваки пристигли предлог има шансу да се нађе на листи приоритета, за које ће грађани моћи да гласају у другом кругу.

О листи предложених пројеката, као и осталим пројектним активностима, грађани ће бити обавштени на сајту и профилима друштвених мрежа општине Апатин, као и путем медија која прате пројекат.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *