GOST RADIO DUNAVA MILAN ZULIĆ, AUTOR 15 HILJADA UMETNIČKIH RADOVA

APATIN KULTURA VESTI

U emisiji “ Bez kulture je loše “ govorili smo o Milanu Zuliću, multimedijalnom umetniku iz Apatina. On je pre 25 godina učestvovao, u galeriji Meander, na prvoj grupnoj izložbi. Od tad, za ovih četvrt veka njegove umetničke radove, kojih je do sad 15 hiljada ( slike, crteži, skulpture, fotografije i video radovi ) videla je publika Srbije, Hrvatske, Slovenije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Češke, Poljske, Grčke, Švajcarske, Italije, Španije, Portugalije, Engleske, Rusije, Egipta, Indije, Amerike, Čilea, Argentine, Brazila i Meksika.

Pored mnogobrojnih domaćih i inostranih nagrada i priznanja za fotografiju, radovi iz kolekcije “ Basak Malone gallery “ objavljeni u publikaciji sto najznačajnijih međunarodnih umetnika “ The New collectors book “ u Njujorku. Zulićeva fotografija “ Love story “ je objavljena i nanaslovnoj strani knjikge francuske književnice Brižit Žiro.

Milan Zulić je dobitnik prve nagrade za crtež novosadske Art klinike i prve nagrade za dizajn Dell computers u Beofradu.

Ova godina je jedna od najplodnijih za Milana Zulića. Jedan od najznačajnijih uspeha ove godine je i selekcija njegove fotografije “ Ljubav “ u najboljih 100 na konkursu povodom 100 godina postojanja Nikon brenda. Izložbu čini selekcija 100 najboljih radova od 4 000 pristiglih.

Zulić je imao 32 samostalne izložbe i preko 180 kolektivnih. Nema dovoljno reči da se opiše talenat, veliki rad i veliki umetnički uspesi kod nas i u svetu. Zbog toga i postoji internet. O Zuliću se mnogo toga može saznati na guglu. Potražite ovo ime.

autor: Dušan Radivojević