ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А „ЦАРЗА“

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Синоћ је у сали Општинског културног центра Културно-уметничко друштво „Царза“ одржало годишњи концерт којим су заокружили 2021. годину. У програму су учествовали чланови КУД-а „Царза“ и гости из КУД-а „Др Младен Стојановић“ из Младенова.

Публици се обратио Никола Прица, председник КУД-а „Царза“ који је поздравио присутне и захвалио им се на подршци коју су својим доласком пружили КУД-у.

– Због проблема са корона вирусом нисмо били у могућности одржати наш концерт на рођендан, али смо то учинили са малим закашњењем и богатијим репертоаром. Драго ми је да локална заједница препознаје и подржава значај чувања традиционалних вредности кроз песму и игру, а нама даје јасан мотив да се трудимо и напредујемо кроз остварење ових циљева. Са КУД-ом сам прошао многа места у Србији где смо представљали наш град али, верујте ми, нигде није публика као код нас, где нас прати са несебичном пажњом и награђује аплаузом, рекао је Никола Прица.

Председник КУД-а „Царза“ се захвалио локалној самоуправи, Покрајинском секретаријату за културу, информисање и односе са верским заједницама и Општинском културном центру без којих, како је нагласио, не би успели да реализују годишњи концерт.

На концерту су се публици представили најмлађи из школице фолклора са играма из Бачке и Крајине, наступили су солисти Анђела Прица и Лука Смиљанић и певачка група „Етна“. Извођачки ансамбл је премијерно одиграо игре са Пиротског поља, а у наставку програма и игре из Баније, док су ветерани извели игре из Лике.

Гости из Младенова су се апатинској публици представили са две кореографије, играма из Купреса и из Лесковца.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *