GKUD “DUNAV” IZ APATINA GOSTOVAO NA “PRVOM BUKOVAČKOM PRELU”

APATIN KULTURA VESTI

Kulturno-umetničko društvo “Bukovac” iz Riđice organizovalo je  “Prvo bukovačko prelo”, a učešće na ovoj manifestaciji uzeli su i članovi Gradskog kulturno-umetničkog društva “Dunav” iz Apatina.

Na prvo prelo, a na poziv domaćina, otišli su članovi rekreativne grupe, folklornog ansambla i pevačke grupe GKUD-a “Dunav”. Publici su se predstavili igrama iz Šumadije i Like, kao i pesmama: “Moj nevene”, “Zaspo mi je dragi” i “Ajde, Ćito”.

– Imali smo jako dobar nastup i uspešno smo predstavili naše društvo i opštinu. Druženje je bilo divno. Ideja je odlična, obzirom da im je ovo prva manifestacija, a organizacija obećava da će trajati dugi niz godina i prerasti u tradiciju – rekao je Đorđe Petrović, umetnički rukovodilac grupe.

Na prelu su se predstavili i članovi SKUD-a “Izvor” iz Stanišića, Udruženja građana “Sana” iz Stare Pazove, kao i domaćini.

Domaćini su, nakon nastupa, priredili druženje. Ono je na najbolji način pokazalo širinu srca folkloraša. Pevalo se i igralo uz želje da se što pre susretnu na nekoj novoj manifestaciji.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *