ГИМНАЗИЈАЛЦИ У НОВОЈ ШКОЛСКОПЈ ГОДИНИ ПОДЕЉЕНИ У ГРУПЕ- ЧАСОВИ 30 МИНУТА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Комбинована настава и поштовање епидемиолошких препорука обележиће и почетак школске године у апатинским средњим школама.

Спремни смо за почетак нове школске године, обезбедили смо довољан број дезифекционих средстава, али и више од тога. Сви запослени су добили стриктна упутства којих морају да се придржавају како би боравак у школи био безбедан. Наша школа је позната по хигијени, која је на високом нивоу, тако да верујем неће бити великих проблема да успешно функционишемо и у овој новонасталој ситуацији која је проузрокована корона вирусом. Наставa ће се одвијати комбиновано, али ће се оцењивање и проверавање знања морати вршити у школи на часу уз придржавање свих прописаних епидемиолошких мера.. Сви разреди ће ићи заједно, али ће бити подељени у групама. У учионици ће морати бити највише 16 ученика. У оним одељењима где не можемо поделити одељење на 16 ученика њих ћемо поделити у две групе, тако што ће једна група ићи једне недеље у школу док ће друга друга пратити наставу на даљину. Пре пар дана направљена је анкета у којој су родитељи писменим путем са 92 % гласова дали пристанак да се настава редовно похађа у школи што морам признати да је охрабрујуће, док је око 7% родитеља гласало да се настава одржава на даљину.

Часови ће према званичној одлуци Министарства просвете трајати 30 минута како би се смањио боравак ученика у школи, односно концентрација ученика на једном месту. У сваком случају боље је имати наставу у школским клупама пола сата него на даљину 45 минута или сат времена, рекао је Милан Дрaжић , директор Гимназије и стручне сколе „Никола Тесла“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *