ОБЈАВЉЕН СПИСАК СРЕДЊОШКОЛАЦА КОЈИ ЋЕ О ТРОШКУ ОПШТИНЕ БИТИ СМЕШТЕНИ У АПАТИНСКОМ ДОМУ УЧЕНИКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Локална самоуправа је на свом сајту објавила резултате конкурса за доделу смештаја и исхране ученика средњих школа у апатинском Дому ученика, који имају пребивалиште или боравиште ван насељеног места Апатин. Конкурсом је дефинисано да ће у школској 2022/2023. години општина Апатин финансирати укупно 20 места у Дому ученика у висини 100% укупне цене, током трајања целе школске године за ученике који испуњавају услове из конкурса.

Конкурс је завршен 15. септембра, а комисија је донела одлуку да смештај и исхрану ученика средњих школа у апатинском Дому ученика добија 19 ученика, од којих њих осам похађа апатинску Гимназију и стручну школу “Никола Тесла”, а једанаест Техничку школу са домом ученика Апатин, док је један ученик одбијен јер није испуњавао услове.

Увидом у ранг листу пријављених може се закључити да је највеће интересовање за субвенционисани смештај у дому владало међу ученицима који су тек уписали средњу школу, па ће укупно седам ученика прве године користити услуге ове погодности, а поред њих у дому ће о треошку Општине Апатин боравити и шест ђака друге, један ученик треће и њих пет који похађају четврту годину средње школе.

Одлука комисије са ранг листом и именима ученика доступна је ОВДЕ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *