ГАКОВЧАНИНУ НЕНАДУ ИБРАХИМОВИЋУ ПРИЗНАЊЕ “ЗЛАТНИ ПРСТЕН СРБИЈЕ”

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ХАРМОНИКА ГРЕЈЕ ДУШУ
Аматеру признање „Златни прстен Србије“ за 2022.

Ненад Цоки Ибрахимовић (51) из Гакова, заљубљеник у хармонику, недавно је на аматерском Фестивалу певача , инструменталиста и фолклора, који је одржан у Белој Цркви, освојио прву награду „Златни прстен Србије“ (старији сениори). Ибрахимовић је дугогодишњи учесник ове манифестације и већ пуну деценију осваја једно од прва три места, па је ове године добио и посебно признање за десетогодишње учешће,као награду публике. На фестивалу је одсвирао три кола „Балканска фантазија“, “Змија“ и „Севдах“. Он је недавно обележио три деценије свирања хармонике и 20 година успешне каријере. По свирању и наступима готово да га сви знају, не само Бачкој и Војводини, већ и широм Србије.
Почео сам да свирам са непуних 18 година. Хтео сам и као дете да учим, али се нису стекли услови за то. Посебно сам волео Кемишову свирку. Кемиш ме је фасцинирао 191/82.године кад је већ снимио кола. Десило се сасвим случајно да сам у Робној кући у Сомбору купио прву касету и то Томе Здравковића и Бранимира Ђокића.Ни слутио нисам да ћу код њега започети своје образовање -поносно каже Ибрахомовић. Код Ђокића је учио три и по године и ту се родила љубав према такмичењима. У Музичкој школи „Ацо Крњевац“ провео је три године, а у Музичкој школи „Предраг Стојковић Србијанац“ шест година.

Ненад истиче да су за успех поред талента, потребни упорност и јака воља, али пре свега љубав. Хармоника смирује душу, све покреће у позитивно, а песме које су лепе су право задовољство за извођење -прича наш саговорник. На такмичењима је 72 пута био први, а заузео је и трећа места. Он додаје да му је жеља да на млађе нараштаје пренесе своје знање, те да би волео да му свирање буде позив.

hdrpl


ПИСАЊЕ И НАСТУПИ

ПОРЕД кола „Сомборка“ написао сам и „Ненадов мерак“ ,“Светосавко коло“, “Мед“, “Ђурђевданска игра“, „Моравац“, „Дијамантско коло“ и „Златни прсти“.Бројна су гостовања на локалним телевизијама, „Сомборском лету“, а ту је и гостовање у „Браво шоу“ 2007, затим учествовање на аудицији „Звезде Гранда“ 2010 године, и „Ја сам таленат“ у „Амиџи шоу“, где је од 4.000 такмичара пласирао се међу првих 80- каже Ибрахимовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *