ЕПС ПРОДУЖИО РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ РАЧУНА, ПОПУСТ ОД 5% ВАЖИ ЗА СВЕ!

APATIN EKONOMIJA VESTI

“Електропривреда Србије” донела је одлуку да до 30. јуна за све грађане продужи рок за плаћање и остваривање попуста од пет одсто на све рачуне који су издати након увођења ванредног стања. У саопштењу овог предузећа стоји због ванредног стања и забране кретања, неки грађани нису били у могућности да плате рачуне на време.

“Због тога смо донели одлуку да свим грађанима Србије продужимо рок за плаћање и могућност остваривања попуста од пет одсто на све рачуне који су издати након увођења ванредног стања”, саопштио је ЕПС. У периоду до 30. јуна 2020. године неће бити обрачуната камата ни на један од ова три рачуна.

Додаје се да, ако неки рачун грађани плате пре 1. јуна, остварени попуст по том рачуну биће приказан у првом наредном рачуну, као и до сада. Уколико сва три рачуна буду, евентуално, плаћена у периоду од 1. до 30. јуна, биће обрачунат попуст од по 5 одсто по сваком од три плаћена рачуна. Попуст ће бити исказан у следећем рачуну.

“Рачуни за електричну енергију се формирају у складу са прописима и законима на основу којих се обрачунава потрошња електричне енергије, зато је за продужење попуста и необрачунавање камате била неопходна одлука Надзорног одбора ЕПС”, саопштио је ЕПС. Компанија додаје да се одлука не може применити ретроактивно на месеце када није било уведено ванредно стање, те продужење попуста није било могуће применити на рачун за фебруар.

“Ипак, у обзир смо узели све месеце када је на снази било ванредно стање, укључујући и мај. Рок за плаћање је продужен до краја јуна, и то за све грађане Србије”, саопштено је из ЕПС-а. (РТС)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.