SPLAV DUNAVSKOG REGIONA GRADIĆE SE U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Juče je u Plavoj sali Skupštine opštine Apatin održan još jedan sastanak o izgradnji splava koji će promovisati Dunavski region i sve zemlje Podunavlja. Uz prisustvo gostiju iz Nemačke, dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin, pozdravio je ovaj poduhvat i poželeo gostima dobrodošlicu u naš grad.

Projekat inače realizuje šest država, a cilj je promovisanje privrednih i turističkih potencijala regiona okrenutih mladima. Apatin, kao mesto gradnje objekta, ima svakako i najveći marketinški efekat. Splav će se sklapati u rukavcu Dunava kod restorana “Plava ruža”, a izgradnja počinje 30 maja. Ceo projekat vodiće tehnicki tim i majstori iz Nemačke koji imaju višegodišnje iskustvo izgradnje ovakvih objekata. Splav će biti dužine 80, širine 10 m i težine oko 200 tona za 140 putnika.

Na svom putu od Apatina do Crnog mora imaće 35 stanica, a na njemu će biti i platforma za smeštaj i posluživanje putnika, imaće jarbol i najmoderniju tehnologiju video nadzora za snimanje, kao i internet vezu. Isploviće iz Apatina 18. juna, a svako mesto gde će pristajati organizovaće svoj performans u vidu kulturno-zabavnog programa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *