EKIPA BIH POBEDNIK SEDMOG FUTSAL KUPA ZA MIR

APATIN FUDBAL SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Ceremonija svečanog zatvaranja i proglašenja pobednika petodnevnog „7.CISM futsal kupa za mir“ održana je sinoć u sportskoj hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Apatinu.

U finalnoj utakmici za prvo mesto ekipa BiH pobedila je ekipu Srbije, dok je u meču za treće mesto ekipa Slovenije bila bolja od Hrvatske.

U dramatičnom finalu, ekipe BiH i Srbije su posle rezultata 3:3 u regularnom toku meča, pobednika odlučile izvođenjem penala. Rezultat utakmice za treće mesto bio je 7:4 za ekipu Slovenije.

Pehare i medalje ekipama učesnicama uručili su generalni sekretar Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM pukovnik Dora Mambi Koita i šef Delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović, koji je istakao važnost ovakvih susreta i razvoja vojnog sporta, te poželeo narednom domaćinu, Republici Hrvatskoj, mnogo uspeha u organizaciji “8. CISM futsal kupa za mir“.

Prisutnima su se obratili i pukovnik Koita, predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić i gradonačelnik Sombora Saša Todorović.

Ekipe učesnice turnira odmeravale su snage u mečevima održanim u hali „Mostonga“ u Somboru i u sali škole u Apatinu.

Suorganizatori turnira bili su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Zapadno-bački upravni okrug, Grad Sombor, Opština Apatin, a tehničku podršku realizaciji turnira pružili su 1. Centar za obuku Sombor i Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM).