APATINSKI MATURANTI DEO MEĐUNARODNE MANIFESTACIJE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Maturanti iz tri apatinske srednje škole: Gimnazije “Nikola Tesla”, Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole i Tehničke škole sa Domom učenika, učestvovali su u međunarodnoj manifestaciji pod nazivom “Maturantska parada 2015”.

Maturante, profesore, roditelje, brojne građane i goste, koji su došli da podrže događaj, pozdravio je dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je maturantima poželeo puno uspeha u periodu koji je pred njima.

– Ovaj ples je prerastao u lep događaj i tako zajedno proslavljamo veliku maturu. Želim vam da sa uspehom upišete željeni fakultet, da budete dobri đaci i da se, po završetku školovanja, vratite u svoj grad i doprinesete njegovom razvitku – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

Oko 180 maturanata je, tačno u podne, zaigralo na prostoru novoizgrađenog Trga Nikole Tesle uz muziku Štrausove operete “Slepi miš”. Četiri dela kadrila, obučeni u crne i narandžaste majice, izveli su uz mnogo smeha i dobrog raspoloženja uz upotrebu belih kišobrana i pištaljki.

Nakon kadrila, razvilo se “Užičko kolo”, a potom je nastavljeno slavlje.

Dragana Uzelac, profesor fizičkog vaspitanja, kaže da vežbanje nije bilo nimalo naporno i da su maturanti sa radošću prihvatili da plešu kadril. Koordinator projekta za Apatin, profesor fizičkog vaspitanja Petar Popović, kaže da ples nije težak za uvežbavanje, jer više podseća na koračnicu.

Osnovna ideja projekta, koji je i ove godine, po osmi put, podržan od strane opštine Apatin preko Kancelarije za mlade, jeste povezivanje mladih kroz ples i muziku, kako bi tokom šest minuta sinhronizovanog plesa svi bili kao jedan, bez granica, bez razlika, promovišući mir i zajedništvo kao zajedničku želju čovečanstva.Maturantska parada 2015 Maturantska parada 2015 Maturantska parada 2015 Maturantska parada 2015