ДУНАВ КОД АПАТИНА ДОСТИГАО ГРАНИЦУ РЕДОВНЕ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Водостај реке Дунав код Апатина јутрос је био 608 cm, што је за 16 више него јуче, а температура воде је 16,5 степени. Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, граница редовне одбране од поплава код Апатина је на 600 cm, док је граница ванредне одбране на 750 cm, што значи да је на делу Дунава код Апатина данас уведена редовна одбрана од поплаве.

Од јуче је у редовној одбрани још скоро 140 километара одбрамбених линија у Војводини. Одбрана је јуче уведена на делу Дунава код Бездана, на Тиси код Титела, на деловима Бегеја, Тамиша и Брзаве, док је редовна одбрана на 13 километара Дунава код Новог Сада уведена је још прошле седмице.

“У складу са Општим и Оперативним планом за одбрану од поплава, уведена су дежурства, терен се редовно обилази, а све службе ЈВП „Воде Војводине“ су спремне да реагују у случају потребе”, наведено је на сајту овог предузећа.

Републички хидрометеоролошки завод прогнозира да ће водостај Дунава код Апатина сутра бити у благом порасту, а потом се очује стагнација.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *