ПОТРЕБНА ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА БОРЦЕ РАТОВА 1990-99. ГОДИНЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Удружење резервних војних старешина Апатин организовало је састанак са Удружењима 549 моторизоване бригаде, Патриотски фронт и Ратних војних инвалида, са циљем да се борцима ратова 1990-99. омогуће одређене субвенције и помоћ које су свих ових година изостале. Права би остваривали на територији општине Апатин.

– Већина општина донела је акционе планове за побољшање положаја учесника ратова, што очекујемо да и наша општина учини. У четвртак председници свих ових удружења наше општине имаће први иницијални састанак са председницом општине Апатин Дубравком Кораћ и њеним замеником и очекујемо да тај састанак донесе резултате. Локална самоуправа, у складу са својим могућностима, може да донесе неке повластице, а сам тај чин ће значити и да њихов статус борца буде препознат и признат, рекао је Жељко Обрадовић, председник Удружења резервних војних старешина.

Уколико општина донесе решење, а Скупштина потврди, борцима и инвалидима би могла да буде пружене додатне субвенције и помоћ при остваривању социјално важних питања, медицинске здравствене помоћи, код јавних установа као што је превоз, или културна дешавања и слично. Тренутно се борци ратова 1990-99. налазе у „невидљивој“ зони и првенствени циљ састанка је да они постану видљиви и да им се општина призна статус, чиме ће убудуће моћи остварити заслужена права.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.