DRŽAVNI SEKRETAR ZA RAD I SOCIJALNU POLITIKU NENAD IVANIŠEVIĆ U SOMBORU -DRŽAVA BRINE O MIGRANTIMA

APATIN DRUŠTVO VESTI

-Vlada Srbije pruža najstručnije uslove za migrante na celoj migrantskoj ruti.Najhumaniji, najbolji uslovi, i najstručnije osoblje jeste upravo u Srbiji, i to s ponosom ističem.Hvala Komeserijatu za izbeglice, gradu Somboru, ali i lokalnom stanovništvu, koji je udomio oko 400 migranata iz Avganistana i Pakistana.Nije lako kad vam se u komšiluk doselili ovoliki broj ljudi, za koje ne znate ni ko su , ni šta su i odakle su, ali mi to znamo jer su registrovani- izjavio je Nenad Ivanišević, državni sekretar za rad zapošljavanje i socijalnu politiku, prilikom posete Prihvatnom centru za migrante, koji se nalazi na obodu grada.
On je dodao da su ovo mirni ljudi, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, te da ove migracije nikako nemožemo povezati sa teririzmom, zato što nijedna dokazana od strane ovih ljudi nije utvrđena. Nema ni incidenata između migranata i lokalnog stanovništva, što opet pokazuje da je Srbija spremna da prihvati ljude u nevoljama.
Ivanišević naglašava da niko od migranata nije nameravao da krene u Srbiju da bi u njoj i živeo,jer niko od njih ne že li da živi ovde. Njima je cilj da otputuju u Nemačku, a dotle će Srbija štititi njihova prava, ali prvenstveno Srbije i njenih građana.
Srbija je jedina zemlja koja je ispunila svoju obavezu iz sporazuma o migracijama na Samitu zemalja i Srbija ima 6.000 dobro opremljenih mesta za migrante, za sve koji ovde borave.
Među migratima u Somboru ima i porodica, ali i samaca između 18 do 25 godina i svi su zbrinuti. Kako su nam rekli, zadovoljni su smeštajem, gostopristvom,a na hranu se ne žale.