C&A, DEICHMANN I TAKKO OD JESENI U SOMBORU

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

U Somboru, kod autobuske stanice, na lokaciji nekadašnjeg giganta metaloprerađivačke industrije “Bane Sekulić”, u toku su radovi na izgradnji modernog tržnog centra „Kapitol park Sombor“, čije je investitor britanska kompanija „Poseidon Group“.U izgradnju tržnog centra ova kompanija investiraće više od 10 miliona evra, a tokom izgradnje parka biće angažovano 200 radnika.

Napretku radova zadovoljni su investitori i predstavnici gradske vlasti,prilikom jučerešnjeg obilaska gradilišta.
-Za grad Sombor je ovo svakako važna investicija jer se jedan raniji privredhi subjekt potpuno revitalizuje u jednom drugom smislu i dobijamo ambijentalno uređenje savremeno i moderno, a svakako znači investiciju koja će doneti izvestan broj radnih mesta- kazala je Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora.

Prema rečima Džejmsa Gana, direktora „Poseidon Group“, „Kapitol park Sombor“ obuhvatiće više od 6.000 kvadratnih metara prodajnog prostora, a besplatan parking prostor biće obezbeđen za 250 vozila. Prostor je planiran tako da pored redovnih marketing dešavanja ima i zabavne sadržaje koji su namenjeni Somborcima.

Prvi kupci očekuju se na jesen, a u trgovačkim objektima radiće 100 radnika.U novom tržnom centru , navode iz „Poseidon Grupe“ biće robne marke „Takko“ i „Deichmann“…
Prva faza Kapitol parka treba da bude završena do septembra, a to će značiti i posao za stotinak radnika.-Uz podršku i saradnju lokalne samouprave, „Poseidon Grupa“ je počela izgradnju tržnog centra u Somboru.Grad je podržao projekat od samog početka, a radovi teku po planu-dodao je Džejms Gan, direktor ove kompanije.

Ključni prioritet lokalne saouprave je stvaranje pogodnog poslovnog okruženja za privlačenje novih investicija. Od početka izrade koncepta „Kapitol parka Sombor“, grad je pružio podršku investitorima u izradi plana, koji će, između ostalog, dovesti i do stvaranja mnoštva novih radnih mesta- istakla je Golubovićeva. Ona je izrazila nadu da će i nemački hipermarket „Lidl“ razviti moderne šoping objekte i unapreditu uluge za potrošače.

Sombor SARADNJA  Ddzen Gun i Dusanka Golubovic sa saradnicima,foto J.Bekic