TRADICIONALNO UNOŠENJE BADNJAKA U ZGRADU OPŠTINE U APATINU (FOTO)

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Apatin i Turističke organizacije Apatina danas će bogosluženjima, unošenjem u zdanje opštine i večerašnjim paljenjem badnjaka ispred hrama ,,Sabor Svetih Apostola”, biti obeležen Badnji dan.

Program je počeo Svetom Liturgijom u Hramu, odakle je krenula kolona koju su činili fijakeri i konjanici Udruženja ljubitelja konja ULAR, članovi Moto kluba Apatina, kao i brojni drugi građani i vernici kako bi preuzeli badnjak i uneli u zgradu opštine Apatin, a nakon toga vratili u Hram na Dunavu.

Nakon što je apatinski paroh, Mladen Glušac, očitao molitvu i osveštao badnjak, predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić se pozdravljajući sveštenstvo i vernike zahvalio svima koji su danas prisustvovali ovom događaju i pozvao građane da večeras u 18 sati i 30 minuta budu u Hramu ,,Sabor Svetih Apostola”, gde će biti održano večernje Bogosluženje, a odmah nakon toga i paljenje Badnjaka.

Pored predsednika opštine unošenju badnjaka takođe su prisustvovali predsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović, članovi veća i ostalo opštinsko rukovodstvo.