DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA NEBOJŠE ŠĆEKIĆA

APATIN KULTURA VESTI

U apatiskoj galeriji Meander, u petak 06.02.2015. od 19 casova ,biće otvorena druga samostalna ižlozba arhitekte i slikara Nebojše Šćekića . Umetnik će ovog puta svojim sugrađanima predstaviti nastavak svog slikarskog puta retro memori Vojdina i Lika. Novinu na ovoj izložbi ce predstavljati portreti, kao jedna od najtežih i zahtevnijih tema u slikarstvu.

„Mogu samo da se nadam da sam uspeo da „oživim“ likove koje sam portretisao i da posmatrače neću ostaviti ravnodušnim i ako to bude tako ,onda je opravdano vreme koje sam u svom radu posvetio ovoj temi.“- rekao je arhitekta Šćekić.

Svi izloženi portreti će govoriti sami o sebi s obzirm da je portret jedna od najtežih, tema u slikarstvu i da me je oduvek privlačila, dodaje umetnik. Prema rečima autora, izložba je svojevrsno nostalgično prisećanje na ljude i vreme u kome su portreti nastali, ali i potreba da se ukaže na promenu u načinu razmišljanja i slikanja portreta.

Izložba u galeriji Meander posmatrače nikako neće ostaviti ravnodušnim – pojedine će vratiti u neka prošla vremena, a neki će uživati u istančanoj i preciznoj tehnici umetnika u stvaranju novih dela.