Najnovije vesti
Početna » EKONOMIJA » ĐORĐEVIĆ: MOGUĆE POVEĆANJE PLATA I PENZIJA SREDINOM GODINE
ĐORĐEVIĆ: MOGUĆE POVEĆANJE PLATA I PENZIJA SREDINOM GODINE

ĐORĐEVIĆ: MOGUĆE POVEĆANJE PLATA I PENZIJA SREDINOM GODINE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je da bi penzije i plate zaposlenih u javnim službama mogle da budu povećane sredinom godine jer su prihodi državnog budžeta u januaru bili bolji od očekivanih.

“Ove godine ćemo manje dotirati PIO fond jer je uplata doprinosa veća u prvom mesecu, ali ćemo sačekati sredinu godine da napravimo presek”, kazao je Djordjević.

Naveo je da “sa optimizmom očekuje te rezultate, kada će primanja zaposlenih i penzionera moći da budu uvećana na realnim osnovama”. Prema njegovim rečima, “Vlada je 2014. suštinski promenila odnos prema svim gradjanima, a posebno prema najstarijima i osobama s invaliditetom”.

“Svesni smo tri vrste problema koje imaju penzioneri, a to su materijalni status, dostupnost zdravstvenim ulugama i socijalna uključenost”, rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Kako je naveo, istraživanja pokazuju da je osećaj pripadnosti uslov za sreću i da su najsrećniji ljudi do 20 i iznad 50 godina.

Autor: Čedomir Milojević

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top