ДОМИНАЦИЈА АЊЕ И СОЊЕ НАСТАВЉЕНА И НА ПРВЕНСТВУ ВОЈВОДИНЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Прошлог викенда је у Бачкој Паланци одржано првенство Војводине у кајаку и кануу за све категорије, на којем је екипа “Паноније” остварила запажен резултат. Кадеткиње Ања Ковачевић и Соња Уртајл су наставиле доминацију у двоседу, освојивши златне медаље у тркама на 200 и 500 метара. Поменути двосед је свој квалитет показао и у старијој категорији јуниорки, јер су Ања и Соња у трци на 200 метара кроз циљ прошле прве, док су на стази дугој 500 метара биле треће.

Добар резултат је остварила и Дајана Уртајл која је у тркама једноседа у конкуренцији јуниорки на 200 и 1.000 метара била четврта, а на 500 метара је освојила пето место. Дајана је веслала и у конкуренцији старијих такмичарки, па је у трци сениорки на 1.000 метара освојила шесто место, на 500 метара је била седма, а на 200 метара пета.

Одличан резултат је направио и Марко Ковачевић, који се у свим тркама у којима је наступио, у јуниорској и сениорској конкуренцији пласирао у финала.

“Поносни смо на екипу и остварене резултате, а тренер Јово Мандић са свим својим знањем и искуством које преноси на младе такмичаре ради одличан посао. То показује доминација двоседа Уртајл-Ковачевић другу годину за редом, како у својој узрасној категорији тако и у конкуренцији старијих такмичара. Дајана је показала свој квалитет, иако овај пут на жалост без медаље, али сигурно да су високи пласмани показатељ тога. Радује и пласаман Марка Ковачевића, који је пример да се вредним и преданим радом полако приближава најбољим такмичарима, што ова финала показују”, кажу из Кајак клуба “Панонија”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *