ДОКУМЕНТАРНА ЕМИСИЈА “СВЕТ И МИ У ВРЕМЕ КОРОНЕ” НА РТВ

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI VOJVODINA

У документарној емисији „Свет и ми у време короне“ ауторке Весне Милановић Симичић, погледајте како су пандемију доживели наши људи који живе на различитим меридијанима и како су они преносили утиске из пустих метропола где живе. Сазнајте на који начин, осим неизвесности, страха, катастрофалних привредних и финансијских поремећаја и демонстрација, они доживљавају ове околности током пандемијске прекретнице која је изазвала пометњу на свим тачкама света, у првом и другом таласу корона вируса.Већина садржаја емисије кроз кратке форме емитована је у различитим информативним емисијама Радио-телевизије Војводине.

Ванредна ситуација у Србији од 15. марта до 06. маја 2020. године, допринела је да се рад на терену и телевизијско дописништво замени „радом од куће“ и радном собом. Током рада од куће “путовало се“ из државе у државу. Рад од куће је током изолације дао ауторски другачији екранизовани “кисеоник” за гледаоце РТВ-а и снимке за време првог таласа корона вируса из Италије, Шпаније, Уједињених Арапских Емирата, Немачке, Аустрије, Француске, Словеније, Велике Британије, Мађарске, Норвешке, Шведске, Русије, Новог Зеланда, Аустралије, Латинске Америке, Kанаде и САД – Њујорка, Kалифорније, Пенсилваније, Флориде…
Овај јединствен и необичан новинарски формат преточен у документарну емисију из два дела „Свет и ми у време короне“, представља документарни материјал сачињен од широј јавности подељених искрених исповести наших људи различитих занимања из дијаспоре и пријатеља широм света попут привредника, доктора наука, спортиста, економиста, новинара, угоститеља, музичара и уметника, а снимци су углавном урађени њиховим мобилним телефонома.

Документарна емисија “Свет и ми у време короне – II део “ биће емитована данас, 22.децембра на РТВ1 у 17.20 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *