DELEGACIJA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA OBRAZOVANJE PROPISE, UPRAVU I NACIONALNE MANJINE OBIŠLA ZAVRŠNE RADOVE NA REKONSTRUKCIJI KOTLARNICE U TEHNIČKOJ ŠKOLI U APATINU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice,  predvođena sekretarom Mihalj Njilašom i njegovim zamenikom Milanom Kovačevićem boravila je danas u Apatinu , u Tehničkoj školi sa domom učenika, gde je obišla radove na rekonstrukciji kotlarnice koja je prošle godine u eksploziji, u kojoj je jedno lice izgubilo život, uništena do temelja.

Gosti su u pratnji predsednika opštine Apatin, Radivoja Sekulića i direktora škole Petra Popovića, obišli gradilište, nakon čega su se obratili novinarima.

Sekulić i Njilaš u Tehničkoj škola

Sekulić je izjavio da u ovoj školi neće biti problema sa grejanjem u predstojećoj školskoj godini te da će lokalna samouprava  konkurisati kod sekretarijata i za druga sredstva , odnosno projekte sa kojima bi se rekonstruisali i drugi objekti sa teritorije opštine Apatin.

-Drago mi je što su nam danas ovde predstavnici sekretarijata, kako bi se na licu mesta uverili u to šta je do sada urađeno.Planiramo da kod ostalih objekata stavimo akcenat na energetsku efikasnost, pritom mislim na obnovu objekata sa kojima bi ostvarili značajne uštede na troškovima grejanja, izjavio je Sekulić.

Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin

Pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš je rekao da je zadovoljan rekonstrukcijom ovog objekta i najavio dalja ulaganja pokrajine u obrazovne ustanove.

-Nama je prvenstveno bilo bitno da obezbedimo kvalitetno grejanje za učenike ovog objekta. Pokrajina je obezbedila veći deo sredstava za rekonstrukciju i u zacrtanim rokovima radovi su obavljeni kvalitetno, u šta smo danas imali priliku da se uverimo, izjavio je Njilaš i dodao da njegov sekretarijat ima nameru da organizuje konkurse za opremanje obrazovnih ustanova, sa kojima bi otvorili mogućnost školama da konkurišu i sa projektima za investiciono održanje i adaptaciju.

pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš

Inače, projekat rekonstrukcije  kotlarnice je vredan preko 10 miliona dinara, većinom je finasiran sredstvima pokrajine u iznosu od 6.800.000,00 dinara, sredstvima Ministarstva prosvete od 1 miliona dinara, lokalne samouprave koja je učestvovala sa 1.400.000,00 dinara i novcem od osiguravajućih kompanija na koji se računa u iznosu od 1.100.000,00 dinara.

Nova kotlarnica u Tehničkoj školi