DEFILE BAJKERA I ŽURKA KOD BELE LOZE

APATIN DRUŠTVO VESTI
  • PREKO 400 BAJKERA U KAMPU

Moto klub „Panter“, u saradnji sa opštinom Apatin i Turističkom organizacijom, pripremio je moto-kamp u kojem su se bajkeri okupili još prvog dana Ribarskih, iako je njihov zvaničan program počeo u petak.

– Obzirom na loše vreme i najavljene nepovoljne vremenske uslove imamo znatno manje motorista. Planirali su da dođu, međutim, nisu se usudili. Ovi hrabriji su došli, ali ih je nevreme pratilo tokom putovanja. Kako imamo dobru tradiciju i poznati smo kao dobri domaćini, došlo nam je dosta ljudi iz Slovenije, Hrvatske. Jedna grupa Slovaka je došla u četvrtak, što nam je bilo posebno drago. Za sada imamo oko 400 motora koji su pristigli, što je upola manje nego što smo znali imati ranijih godina, rekao je Sreto Dejanović, predsednik MK „Panter“.

Ono što građani najviše vole je upravo defile moćnih mašina, bajkera u kožnim jaknama, dvotočkaša, trotočkaša, pa i četvorotočkaša, sve dok i dalje pripadaju više moto-vozilu, nego automobilu, ali i onih otkačenih sa simpatičnim detaljima. Prema rasporedu, duž puta rute, Apatinci su spremili kamere, mobilne telefone i fotoaparate i uživali u koloni koja je protutnjala.

– Strepeli smo da li ćemo moći održati defile, zbog najave lošeg vremena, ali smo uspeli. Bilo je suvo, bez kiše. Uveče su nastupili Prljavi Romeo, Mišel iz Sombora i popularni „Ritam nereda“. Druženje je u kampu uvek dobro, i naši gosti se odlično zabavljaju, kazao je Dejanović.

Bajkere je na Trgu dočekao i pozdravio Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin i poželeo im prijatan boravak.

– Želimo vam da se u našem gradu prijatno osećate, da se lepo provredete i poželite da nam dođete i sledeće godine. Moto-susret u Apatinu je sastavni deo Apatinskih ribarskih večeri, a mi ćemo se truditi da tako ostane i ubuduće, rekao je Jović.

Proverili smo i utiske bajkera-gostiju, da li je gostoprimstvo stvarno tako dobro kao što kažu organizatori, i evo šta su rekli.

Dušan Korušec, bajker koji već devet godina obilazi susrete i druženja,  u Apatin je došao iz svoje Slovenije, iz Celja. I nije došao sam, nego u dobrom društvu.

– Bajkerskie susrete posećujemo u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj onoliko vremena koliko uspemo uhvatiti slobodnih dana. Došli smo da posetimo Apatin i da se proveselimo, jer već dugo nismo bili ovde. Mnogo nam je lepo. Bićemo dva dana ovde, ali još nismo stigli da razgledamo grad. Celim putem nas je pratila kiša i jako nevreme. Od kuće smo krenuli u šest, a ovde stigli tek u četiri sata, tako da se put baš odužio, rekao je Korušec.

Josip Pomac, poznatiji pod nadimkom Poki Poštar, stigao je iz Koške, iz Našica. Ovo mu je šesti put da je u Apatinu.

– Sviđa mi se mesto i organizacija apatinskog skupa, pa zato često dolazim. Uopšte, mnogo volim moto susrete. Mene su u ovu priču bajkerskog života uvukle starije kolege. Kupio sam motor i krenuo sa njima, ai sad ne mogu da zamislim drugačije. Čak i kada radim, vozim motor – onaj poštarski. Šta da kažem, sve mi je vezano za motor. U nedelju se vraćam kući, a do tada nema spavanja, rekao je kroz smeh Poki.

Ovaj veseli bajker obećao je da će obavezno doći i sledeće godine.

1 thought on “DEFILE BAJKERA I ŽURKA KOD BELE LOZE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.