ЗАПОСЛЕНИ У “СОМБОРСКИМ НОВИНАМА” СТУПИЛИ У ШТРАЈК! СУТРАШЊИ БРОЈ БЕЗ ИНФОРМАЦИЈА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Запослени у “Сомборским новинама” су издали саопштење у којем обавештавају грађане и своје чиатоце, да због штрајка у који су ступили због неисплаћених зарада, у сутрашњем броју неће бити информација од значаја за грађане, већ ће бити штампан само маркетинг. Саопштење преносимо у целости:

“Сутрашњи број „Сомборских новина“ ни по чему не заслужује да се назове бројем, јер се осим читуља, малих и пословних огласа, у њему неће моћи пронаћи друге информације значајне за грађане, из разлога што су запослени у „Сомборским новинама“ једногласно одлучили да покрену штрајк.

Колектив „Сомборских новина“ био је приморан да се одлучи на овакав радикалан потез, иако се месецима борио да до тога не дође и да пре свега наши читаоци не остану ускраћени за информације.
Нажалост, запослени у „Сомборским новинама“ већ месецима не примају зараде, а разговори са директором нису довели до тога да се проблем реши.

Због тога у сутрашњем броју објављујемо само плаћене стране како бисмо испоштовали своје странке и пословне партнере, а како ће бити у будућности, у овом моменту не знамо.

Због свега наведеног колектив „Сомборских новина“ своје читаоце моли за разумевање и подршку, те да нам опросте овај потез на који смо се тешка срца одлучили и што нисмо могли бар овај примерак новина да поделимо бесплатно. Сви грађани који желе да нам пруже подршку могу доћи сутра у 9 часова испред шалтера „Сомборских новина“ (улица Лазе Костића), где ћемо разговарати са читаоцима и исказати своје незадовољство ситуацијом у коју смо доведени, стоји у допису запослених у овом недељнику.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *