PROPAO POKUŠAJ PRODAJE FABRIKA AKUMULATORA “SOMBOR”

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

SOMBOR- Za kupovinu Fabrike akumulatora “Sombor” (FAS), koja je bila u vlasništvu Miroslava Bogićevića, zaiteresovanih  je bilo samo u pričama. Niko, naime,u predviđenom roku nije otkupio prodajnu dokumentaciju,pa je propao pokušaj prodaje ove fabrike.

Prema  rečima Predraga LJubovića, stečajnog upravnika u FAS, Odboru poverilaca biće upućen predlog za novi postupak prodaje.U međuvremenu, FAS kuburi sa zakupcem,koga ne može da se reši.

-Ugovor sa zakupcem , beogradskim preduzećem “Dem Helas” je istekao, a zakupac na ime najma fabrike nije platio nijedan dinar.Pored svega ne žele da napuste pogone, iako je aktiviran  raskid ugovora i naloženo iseljenje, kao i procedura za naplatu potraživanja-kaže Ljubović.

On je dodao da je za 9.novembar zakazano ročište u parnici protiv  “Dem Helasa”.Osim za zakup od 4.maja, ovo preduzeće duguje i 17 miliona dinara za električnu energiju, pa LJubovića čudi kako je moguće da zakupac dobija struju iako ne plaća račun.Stečajni upravnik je kao ovlašćeni predstavnik Fabrike akumulatora Sombor (FAS) još u junu podneo zahtev za isključenje električne energije  u fabrici, međutim to se još nije dogodilo.

Ovoj firmi je još u junu otkazan zakup odlukom Odbora poverilaca. Međutim, zakupac još nije izašao iz pogona fabrike, pa je pokrenuta tužbaza njegovo iseljenje.

Najvažniju imovinu  somborske fabrike akumulatora čine proizvodne hale, upravna zgrada, magacini, kao i neizgrađeno građevinsko zemljište.