BRUTALNO TROVANJE PASA U APATINU

APATIN DRUŠTVO HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Dva psa otrovana su u gradskom parku otrovom koji je pomešan sa mlevenim mesom a niko se ne smatra nadležnim da ispita slučaj.

Jasmina Sogić, iz udruženja ljubitelja pasa, ceo slučaj je prijavila komunalnoj inspekciji i policiji ali nikakve sankcije nisu preduzete prema trovaču.-Lično sumnjam ko bi mogao biti trovač ali mislim da to treba da istraže nadležni organi.U policiji su zabeležili u blok moju izjavu. Posle sam obaveštena da je policija kontaktirala javnog tužioca ali da im je odgovoreno da se predmet ne može obrađivati dok se ne napravi analiza uzorka otrovanog mesa-kaže Jasmina.

Komunalna služba je po prijavi Jasmine uklonila otrovane pse.

Kod Jasmine se u kući još nalazi uzorak zatrovanog mesa zbog kojeg su psi uginuli ali nijedna služba ga nije preuzela a njoj je rečeno da se uzorak mora predati na toksikološku analizu u Beograd.-Ja sama nisam u mogućnosti da šaljem uzorak na VMA i plaćam oko 15.000 dinara koliko sam čula da to košta-kaže Jasmina, dodajući: -Meni je neverovatno da niko u ovom društvu ne brine o psima osim pojedinaca koji sami ne mogu to finansijski da izdrže.

Moja prijateljica Ivana Ožegović i ja, sa još nekoliko ljubitelja životinja, iako nemamo registrovano udruženje, trudimo se da pomognemo napuštenim psima. U svom dvorištu sam napravila privremeni mali azil, dovela i mladunčad drugog otrovanog psa koji je svoje gnezdo našao u jednom napuštenom objektu u parku. Tu je pas danima otrovan ležao a na sreću mladunčad se nije otrovala. Uz ove imam i druge napuštene pse koje pokušavam da udomim-priča Jasmina, kod koje se nalazi oporavljeni a ranjeni pas pogođen u centru grada samosterlom, za kojeg niko nije sankcionisan, iako je od tada prošlo mnogo meseci.

-Za hranu se snalazimo kaoliko možemo. U jednoj prodavnici PET hrane ljudi dobrovoljno ubacuju priloge kako bi se hranili napušteni psi-objašnjava Jasmina, i dodaje da je posle slučaja trovanja pasa anonimni donator dao veću sumu novca kako bi se kupila hrana napuštenim psima.

U opštinskoj komunalnoj inspekciji navode da se oni trude da na human način zbrinu pse lutalice.-Od juna meseca imali smo pet akcija zbrinjavanja pasa lutalica. Psi se smeštaju u azil u Vrnjačkoj Banji. Apatin planira izgradnju azila-kaže Nikola Marčeta, šef opštinske komunalne inspekcije.

psi otrovano meso Psi jasmina sogić sa svojim psima